Bjørn Dæhlie gjør comeback

Bjørn Dæhlie ble mandag presentert som den nye løperen i Team Xtra personell på en pressekonferanse på Norefjell. Foto: Scanpix.
Bjørn Dæhlie ble mandag presentert som den nye løperen i Team Xtra personell på en pressekonferanse på Norefjell. Foto: Scanpix.

Bjørn Dæhlie (44) gjør comeback som langdistanseløper i langrenn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag ble han presentert som den nye løperen i Team Xtra personell på en pressekonferanse på Norefjell.

Dæhlie debuterte i verdenscupen i langrenn i 1989 og slo igjennom under VM i Val di Fiemme i 1991.

Dæhlie la opp i 2001 som tidenes mestvinnende vinterolympier. Det var en skral rygg som førte til at han la opp som skiløper. Opprinnelig hadde han tenkt å satse videre fram mot OL i Salt Lake City i 2002.

Stolt

– Vi er stolte over å få verdens beste og mest meritterte langrennsløper med på vårt team, sier manager for Tema Xtra personell, Nils Marius Otterstad, til DN Aktiv.

– Dette vil løfte oss som team og er meget spennende med tanke på den kompetanse og erfaring som Bjørn Dæhlie har, sier Otterstad.

Dæhlie stiller i flere langløp denne sesongen sammen med lagkameratene Anders og Jørgen Aukland, Simen Østensen og svensken Jerry Ahrlin. Lagets skal trenes av yngstebror Fredrik Aukland.

Om Bjørn Dæhlie har ambisjoner om å hevde seg i toppen, har han en jobb å gjøre. Sist vinter deltok han i langløpet Marcialonga. Der ble han ifølge NRK nummer 90, 27 minutter bak vinneren Oskar Svärd. Dæhlie skal da også ha trappet opp treningen de siste månedene.

Forsiktig

Dæhlie selv har da heller ikke de aller største ambisjonene sportslig sett.

– Jeg skal bli klesleverandør for laget, det er den ene tingen. Så har jeg lyst til være med bidra litt selv også. Jeg skal ta med gutta i mine sprekeste intervallbakker, de skal på prøve seg litt der. I tillegg skal jeg komme med råd og vink, sa Bjørn Dæhlie ifølge NRK.no på pressekonferansen mandag.

Han mener dette gir ham en anledning til å være med å trene litt. Hvis det ender med at han delta i noen skirenn, ser han på det som morsomt. Han anser seg selv som en mosjonist.

– Jeg må klare å henge på Anders (Aukland) og gutta på noen økter før jeg i det hele tatt kan stille på noen startstrek igjen, sa en litt forsiktig Bjørn Dæhlie.

Les flere nyheter her