Åpen for alle - alltid

Vitne med bilder har meldt seg:Politikilder: – Leter etter navngitte kriminelle

Politioverbetjent Grethe Lien Metlid opplyser om etterforskningens gang søndag ettermiddag. Foto: Heiko Junge (Scanpix)
Politioverbetjent Grethe Lien Metlid opplyser om etterforskningens gang søndag ettermiddag. Foto: Heiko Junge (Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet leter i tunge kriminelle miljøer for å få tatt den skyldige etter Bislett-drapet. Ifølge opplysninger fra ikke navngitte politikilder er en pågripelse nært forestående.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge VG Nett sitter Oslo-politiet på en liste over personer som kan ha vært i stand til å gjennomføre det brutale drapet på Bislett.

35 år gamle Einar Opsahl fra Asker ble skutt i tinningen rett foran øynene på flere som var på stedet.

- Har interessante opplysninger

Ifølge opplysninger fra ikke navngitte politikilder er en pågripelse nært forestående. Disse opplysningene vil politioverbetjent Grete Lien Metlid ved volds- og sedelighetsavsnittet i Oslo politidistrikt ikke kommentere.

– Status per nå er at vi ikke har pågrepet eller siktet noen i saken, men vi har interessante opplysninger som vi nå jobber videre med, sier hun til TV 2.

– Ifølge vitneobservasjoner er det ting som tyder på at flere kan ha tatt bilder og video, sier politioverbetjent Grete Lien Metlid ved volds- og sedelighetsavsnittet i Oslo politidistrikt til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Personen som skjøt og drepte 35 år gamle Einar Opsahl fra Asker ved Bislett Stadion i Oslo natt til lørdag er ennå ikke tatt.

Drapet har høy prioritet hos politiet.

Storm av tips

– Vi følger opp flere aktuelle miljøer, både asiatiske og kriminelle grupper, sier Metlid til Aftenposten.no.

Politiet har opplevd en storm av tipsere, og har tidligere etterlyst en person som kan ha sittet på video eller bilder fra selve drapet.

Les også: Vitne kan ha filmet drapet på Bislett

En person som har tatt bilder og film på stedet har meldt seg for politiet

- Det skjedde nettopp, så vi vet foreløpig ikke hvor stor verdi dette har. Ennå tror vi at andre kan sitte på slike bilder, og vi ber også disse ta kontakt, sa politioverbetjent Gretele Metlid til Dagbladet mandag ettermiddag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rundt klokken 12 i dag fikk politiet i Oslo tillatelse fra Post- og Teletilsynet til å hente inn data fra basestasjonene rundt Bislett Stadion i tidsperioden før, under og etter drapet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

På denne måten vil de få en oversikt over alle som hadde mobiltelefonen sin påslått i dette området.

Les også: Politiet tror 35-åringen var et tilfeldig offer

Politiet gransker også videoopptak fra overvåkningskameraer i området.

En mann av asiatisk utseende er etterlyst for drapet og politiet har blant annet involvert sin seksjon for organisert kriminalitet i etterforskningen.

– Vi er nå i ferd med å innhente informasjon fra flere forskjellige miljøer. Det dreier seg hovedsakelig om miljøer som er involvert i organisert kriminalitet, men vi leter overalt der vi kan få opplysninger, sier Eirik Jensen, som leder avdelingen.

Les også: - En uvanlig brutal sak

Vitner avhørt

Politiet avhørte i helgen mellom 30 og 40 vitner – og en rekke vitner ble avhørt mandag.

Metlid ber nå folk som kan sitte på observasjoner om å ta kontakt med politiet. Einar Opsahl fra Asker ble skutt og drept like ved Bislett stadion i ettiden natt til lørdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har fått inn flere interessante opplysninger, men ingen er så langt pågrepet eller siktet. Det er stor pågang og et stort engasjement, sier Metlid.

Politiet har etterlyst en mann med asiatisk utseende i forbindelse med drapet. Signalementet er sendt til norske grenseoverganger, skriver VG Nett.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi søker i Oslo, men holder samtidig muligheten åpen for at han kan ha stukket av, sier Metlid.

Fantomtegning

En annen viktig del av politiets arbeid er å gå gjennom de mange videoopptakene fra overvåkingskameraer.

Politiet har foreløpig valgt ikke å gå ut med en fantomtegning av gjerningsmannen. Han ble lørdag beskrevet som en mann med østasiatisk utseende og med svart, langt hår gredd bakover.

– Beskrivelsene tyder fortsatt på en mann med asiatisk utseende. Om vi skal offentliggjøre en fantomtegning av gjerningsmannen, er en vurdering som må tas kontinuerlig. Foreløpig har vi ikke valgt å gå ut med en mer detaljert beskrivelse av de to bilene som er observert eller personen, sier politioverbetjenten.

– Urovekkende

Justisminister Knut Storberget (Ap) beskriver drapet som urovekkende.

– Jeg synes det er urovekkende at det skjer tilsynelatende uten motiv, på åpen gate og med skarpladd våpen, sier han til NRK.

Samtidig advarer han folk mot å få panikk.

Les flere nyheter her