Åpen for alle - alltid

Historiske tall for Hurtigruten

Artikkelen fortsetter under annonsen

Over 2,6 millioner nordmenn var innom Hurtigruten i løpet av helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Interessen for Hurtigruten minutt for minutt vil ingen ende ta. I helgen var hele 2,6 millioner mennesker innom sendingen fra den 5,5 dager lange ferden mot nord.

Se utdrag fra Hurtigrutens reise her

Det gjør NRK2 til Norges aller største kanal i helgen med en markedsandel på 35 prosent.

– Jeg har aldri sett på makan siden jeg begynte med TV-analyse. Dette er TV-historie, sier analysesjef i NRK, Kristian Tolonen i en pressemelding.

Les også: Hurtigruten minutt for minutt

Både langs kysten og på sosiale medier engasjerer folk seg på en måte som gjør tv-sendingen til en nasjonal folkefest og en mediehistorisk begivenhet.

På den 134 timer lange turen mot nord kan hurtigruten knapt passere en holme uten at det står en eller flere kystpatrioter på den, veivende med norske flagg.

Seertoppen var kl. 23.47 søndag kveld. Da fulgte 692 000 seere Hurtigrutens innseiling i Trollfjorden. Hele 247 000 seere fulgte Hurtigruten 24 timer i strekk.

Statsminister Jens Stoltenberg er blant de mange hundre tusen som har latt seg fascinere av Hurtigruten minutt for minutt. Søndag like før kl.11.00 twitret statsministeren «Ser på #Hurtigruten på NRK2, dette er Norge på sitt aller beste! ».

Les flere nyheter her