Pilot styrtet i døden under flyshow

SMÅFLY STYRTET I ELVEN: Det ble gjort forsøk på livredning, men piloten overlevde ikke ulykken. Foto: Reuters/Scanpix
SMÅFLY STYRTET I ELVEN: Det ble gjort forsøk på livredning, men piloten overlevde ikke ulykken. Foto: Reuters/Scanpix

Den polske piloten skulle utføre et krevende stunt da det gikk helt galt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Småflyet styrtet i elven Wisla under et flyshow i den polske byen Plock i helgen. Livet til den 57 år gamle piloten, Marek Szufa, sto ikke til å redde selv om redningsmannskaper kom raskt til stedet.

På forhånd hadde han fortalt publikum at han skulle utføre et spesielt krevende stunt som han hadde innhentet spesialtillatelse til å utføre. Han førte småflyet gjennom en loop, men halveis gjennom neste triks gikk det galt.

STYRTET: Årsaken til ulykken er ikke kjent. Foto: Reuters/ScanpixSTYRTET: Årsaken til ulykken er ikke kjent. Foto: Reuters/Scanpix

Et amatøropptak fra ulykken viser en røyksky komme ut av flyet idet piloten tilsynelatende mister kontrollen. Det er TV 2 som videreformidler nyheten fra den polske fjernsynskanalen TVN.

Ifølge TVN ble det gjort forsøk på gjenopplivning av piloten etter at han ble reddet ut av Polens lengste elv. Ifølge polsk radio ble piloten ble erklært død en time etter ulykken.

Vrakrestene fra småflyet blir hentet opp av elven. Foto: Reuters/Scanpix Vrakrestene fra småflyet blir hentet opp av elven. Foto: Reuters/Scanpix

Det er ikke kjent hva som er årsaken til ulykken. Szufa var en erfaren med pilot med 20.000 timers flyerfaring, som til daglig jobber som kaptein i et polsk flyselskap.

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Personvernpolicy