Forsvaret vil ikke kommentere Tripoli-bombing

Journalister har i dag fått se flere lik etter det libyske myndigheter påstår er et bombengrep mot et boligområde i Tripoli. Blant de var en liten baby-gutt. Bildet til venstre viser en libysk pressetalsmann som holder frem en tåteflaske. Til høyre pressetalsmann John Espen Lien ved Forsvarets operative hovedkvarter (Foto: Scanpix).
Journalister har i dag fått se flere lik etter det libyske myndigheter påstår er et bombengrep mot et boligområde i Tripoli. Blant de var en liten baby-gutt. Bildet til venstre viser en libysk pressetalsmann som holder frem en tåteflaske. Til høyre pressetalsmann John Espen Lien ved Forsvarets operative hovedkvarter (Foto: Scanpix).

Forsvarsledelsen vil ikke kommentere påstandene om at NATO-bomber drepte sju sivile i et boligområde i Tripoli i Libya natt til søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– For kommentarer om enkelthendelser viser vi til NATO, sier oberstløytnant John Espen Lien ved Forsvarets operative hovedkvarter til NTB.

Han vil heller ikke svare på om norske kampfly kan ha vært involvert i hendelsen.

– Det er ikke riktig av oss å kommentere slike detaljer, sier han.

Les også: - Barn drept av NATO-bomber

Selv om forsvarsminister Grete Faremo (Ap) har lovet mer åpenhet om Libya-bidraget, vil det heller ikke de nærmeste dagene bli gjort klart fra Forsvarets om det var norske fly som sto bak den påståtte feilbombingen eller ikke. (©NTB)

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Personvernpolicy