Åpen for alle - alltid

Politiet tror 35-åringen var tilfeldig offer

Politiet tror fortsatt at 35-åringen som ble skutt på åpen gate på Bislett natt til lørdag var et tilfeldig offer (Foto: Scanpix).
Politiet tror fortsatt at 35-åringen som ble skutt på åpen gate på Bislett natt til lørdag var et tilfeldig offer (Foto: Scanpix).
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiets etterforskere tror 35-åringen som ble skutt i hodet og drept på Bislett natt til lørdag var et tilfeldig offer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

På bakgrunn av vitneforklaringer skal det ikke være noe som tyder på at gjerningsmannen og offeret kjente hverandre fra før.

– Det er ikke kommet fram noe som tilsier at de kjente hverandre eller hadde noen relasjoner i forkant av skytedramaet, sier Grethe Lien Metlid, leder for voldsavsnittet i Oslo politidistrikt.

Provoserende

Et vitne NTB snakket med på stedet natt til lørdag, sa han hørte ett skudd da en person kom ut av en bil. Drapet skal ifølge vitner ha skjedd etter at 35-åringen hadde gått bort til en bil som sto parkert og spurt personene i bilen om de kjørte pirattaxi. Da 35-åringen forsto at spørsmålet virket provoserende, skal han ha trukket seg tilbake.

Les også: En rekke vitner til brutalt drap i Oslo

Like etter kommer en person ut av en bil, retter et våpen mot 35-åringen og skyter ham i tinningen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skyteepisoden skjedde ved drosjeholdeplassen utenfor Pilestredet 73, rundt 100 meter fra Bislett stadion. Det var en rekke personer i området da mannen ble skutt ved ett-tiden natt til lørdag. Han døde senere på Oslo universitetssykehus.

Politiet har foreløpig ikke ønsket å kommentere hendelsesforløpet, men

bekrefter at avdøde tok kontakt med en person i en bil da vennegjengen kom ned til taxiholdeplassen, like ved puben Store Stå på Bislett.

Bedriftseier

Den 35 år gamle bedriftseieren drev et lite selskap som utviklet brettspill. Han var sammen med tidligere samarbeidspartere og hygget seg på en adresse sentralt i Oslo natt til lørdag.

Les også: - En uvanlig brutal sak

Politiet har gått ut med signalement på én ettersøkt. Han skal være mellom 20 og 30 år gammel og iført en hvit overdel. Mannen har østasiatisk utseende og svart, langt hår som er gredd bakover. (©NTB)

Les flere nyheter fra ABC Nyheter