- Barn drept i NATO-angrep i Tripoli

Folk bærer ut en av de omkomne etter det myndighetene i Libya sier er et NATO-angrep mot et boligområde i Tripoli (Foto: Scanpix).
Folk bærer ut en av de omkomne etter det myndighetene i Libya sier er et NATO-angrep mot et boligområde i Tripoli (Foto: Scanpix).
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et lite barn skal være blant de sju personene som ifølge libyske myndigheter ble drept da NATO rammet et boligområde i Tripoli natt til søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge NATO kommer påstandene til å bli undersøkt.

Reportere fra internasjonale nyhetsbyråer og BBC har sett flere lik bli hentet ut fra ruinene etter bygningen, som ligger i et fattig område av Tripoli.

Journalistene ble deretter tatt med til et sykehus der de fikk se et dødt småbarn og en død kvinne. I alt ble det vist fram fem lik, og det hevdes at minst sju personer er drept. Journalistene fikk også se et såret barn.

Libyske myndigheter sier de tilhørte samme familie og at de alle ble drept i NATOs angrep. Dette er så langt ikke bekreftet av uavhengige kilder.

For to uker siden ble reportere tatt med til det samme sykehuset hvor de fikk se et barn som ifølge myndighetene var såret i NATO-angrep. Men en ansatt ved sykehuset skal da ha opplyst at skadene i virkeligheten skyldtes en trafikkulykke.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Føler seg sveket av vesten

– Hel familie

Den britiske kringkasterens reporter på stedet så selv to døde bli fraktet bort fra den ødelagte bygningen. Lokale innbyggere forteller at en hel familie er blitt drept, og libyske myndigheter sier at dødstallet kan stige ettersom det skal ha bodd 15 personer i bygningen.

Angrepet skal ha rammet bydelen Suq Al Juma rundt midnatt. NATO har så langt ikke kommentert hendelsen. Alliansen har tidligere innrømmet at sivile områder som følge av uhell er blitt rammet i noen av bombeangrepene mot mål i Libya.

Bydelen Suq Al Juma er forholdsvis fattig og kjent som et område hvor mange av innbyggerne er motstandere av diktatoren Muammar Gaddafi og hans regime.

– Vestens brutalitet

Folk fra de libyske redningstjenestene jobbet sammen med en stor gruppe lokale menn for å fjerne restene av den sammenraste bygningen natt til søndag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– De sivile husene ble med overlegg gjort til mål. Dette er et nytt tegn på Vestens brutalitet, hevdet Libyas viseutenriksminister Khaled Kaim.

En talsmann for regjeringen krever at NATO må slutte med sin aggressive fremferd slik at det kan banes vei for dialog.

Han uttalte seg bare timer etter at både Den arabiske liga, EU og FN understreket behovet for å finne en politisk løsning på konflikten i Libya. (©NTB)

Les flere nyheter fra ABC Nyheter