En rekke vitner til brutalt drap i Oslo

I løpet av lørdag ettermiddag og kveld fikk politiet en rekke henvendelser fra personer som mente de hadde noe å bidra med i etterforskningen av drapet på en 35-åring på åpen gate på Bislett natt til lørdag (Foto: Scanpix).
I løpet av lørdag ettermiddag og kveld fikk politiet en rekke henvendelser fra personer som mente de hadde noe å bidra med i etterforskningen av drapet på en 35-åring på åpen gate på Bislett natt til lørdag (Foto: Scanpix).

Politiet er blitt kontaktet av en rekke vitner etter at en 35-årig mann ble skutt i hodet og drept på Bislett i Oslo natt til lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen er pågrepet i saken.

På bakgrunn av vitneforklaringer mener politiet drapet fremstår som uforståelig og vilkårlig.

– Dette er ikke personer som kjente hverandre fra før. Det er ingen sammenheng her eller noen relasjoner overhodet før kontakten som har vært i forkant av skytingen, sier Grethe Lien Metlid, leder for voldsavsnittet i Oslo politidistrikt.

– Sånn sett vil jeg si at dette er en usedvanlig brutal sak. Det som har skjedd, framstår som uforståelig, sier Lien Metlid.

I løpet av lørdag ettermiddag og kveld fikk politiet en rekke henvendelser fra personer som mente de hadde noe å bidra med i etterforskningen. En del av dem ble avhørt lørdag.

– Vi ser at observasjoner før selve skytingen kan være vel så viktige, sier Lien Metlid til NTB.

To biler

Politiet ser etter to biler som kjørte fra åstedet etter skytingen, begge på vei opp Pilestredet i retning Majorstuen.

– Den ene bilen var mørk, mens den andre, som vi nå også setter i forbindelse med hendelsen, var hvit. Disse bilene og personene knyttet til dem, jakter vi på nå, sier Lien Metlid.

Skyteepisoden skjedde like ved en drosjeholdeplass, og ettersom det er på det rene at det var kontakt mellom 35-åringen og personene i bilene rett før skytingen, kan ikke politiet utelukke at det dreier seg om piratdrosjer.

– Ingen av de to bilene var drosjer, men det var vanlige drosjer ved holdeplassen, sier Lien Metlid.

Etterlyser bilder og video

Hun oppfordrer vitner som kan ha tatt bilder eller video med mobilen, til å kontakte politiet. Politiet jobber også med å innhente mulig materiale fra overvåkingskameraer.

– Vi har foretatt tekniske undersøkelser på stedet og gjort noen funn, uten at jeg kan gå nærmere i detaljer om hva det dreier seg om nå. Vi har gode opplysninger og en god formening om hva som har skjedd, sier Lien Metlid.

Politiet vil heller ikke gå ut med nærmere beskrivelser av gjerningsmannen inntil flere vitneavhør er fortatt og eventuelle bilder fra overvåkingskameraer er gjennomgått.

Lørdag avhørte politiet kameratene til den drepte. De første timene etter drapet var de ikke i stand til å bli avhørt på grunn av sjokket etter det som hadde skjedd.

Signalement

Politiet har gått ut med signalement på én ettersøkt. Han skal være mellom 20 og 30 år gammel og iført en hvit overdel. Mannen har østasiatisk utseende og svart, langt hår som er gredd bakover.

Et vitne NTB snakket med på stedet i natt, sier han hørte ett skudd da han gikk ut av en drosje i området.

– I det jeg gikk ut, hørte jeg at det smalt. Deretter hørte jeg masse panikk og styr rett bak meg og så at det lå en fyr på bakken. Kameraten hans hang over ham med telefonen og varslet alarmsentralen, sier han.

– Han var helt tydelig skutt i hodet og blødde kraftig, fortsetter vitnet.Skyteepisoden skjedde ved drosjeholdeplassen utenfor Pilestredet 73, rundt 100 meter fra Bislett stadion. Det var en rekke personer i området da mannen ble skutt ved ett-tiden natt til lørdag. Han døde senere på Oslo universitetssykehus.

Personvernpolicy