Verdenssamfunnet vil ha politisk løsning i Libya

Lederen for Den afrikanske union, Jean Ping,  Amr Moussa fra Den arabiske liga og EUs utenrikssjef Catherine Ashton deltok på en konferanse om situasjonen i Libya i Egypts hovedstad Kairo lørdag. (Foto: REUTERS / Asmaa Waguih / SCANPIX)
Lederen for Den afrikanske union, Jean Ping, Amr Moussa fra Den arabiske liga og EUs utenrikssjef Catherine Ashton deltok på en konferanse om situasjonen i Libya i Egypts hovedstad Kairo lørdag. (Foto: REUTERS / Asmaa Waguih / SCANPIX)

Representanter FN, EU, Den arabiske liga, Den afrikanske union og Den islamske konferanse understreker at alle behovet for en politisk prosess for å løse konflikten i Libya.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Representantene møttes lørdag i Egypts hovedstad Kairo for å diskutere situasjonen i Libya.

– Det er viktig å framskynde iverksettelsen av en politisk prosess som ivaretar det libyske folks rettmessige ønsker, heter det i skriftlig uttalelse etter møtet.

Les også: Gaddafis representanter har møtt opprørere i Oslo

Med på møtet var blant andre EUs utenrikssjef Catherine Ashton, avtroppende leder for Den arabiske liga, Amr Moussa, og lederen for Den afrikanske union, Jean Ping. FNs generalsekretær Ban Ki-moon deltok gjennom videokonferanse.

Konferansedeltakerne la også vekt på viktigheten av FNs rolle og gjennomføringen av Sikkerhetsrådets resolusjoner 1970 og 1973, ifølge uttalelsen.

Les også: CNN: Videoopptak viser grove overgrep i Libya

I resolusjon 1970 blir Muammar Gaddafi og hans regime kritisert for håndteringen av opprøret i Libya, og voldsbruken mot demonstranter fordømmes. Resolusjonen fra februar i år åpnet også for internasjonale sanksjoner mot Libya.

Gjennom resolusjon 1973, vedtatt i mars, ble det etablert en flyforbudssone over Libya. Den åpnet også for bruk av «alle nødvendige midler» for å beskytte sivilbefolkningen i landet. (©NTB)

Les flere nyheter fra ABC Nyheter