Høgli selges til Brugge

Tom Høgli forsvinner fra Tromsø til belgiske Brugge. (Foto: Rune Stoltz Bertinussen/SCANPIX).
Tom Høgli forsvinner fra Tromsø til belgiske Brugge. (Foto: Rune Stoltz Bertinussen/SCANPIX).

Tom Høgli (27) er klar for et proffeventyr i Belgia. Tromsø bekreftet fredag at de har solgt landslagsbacken til Brugge, melder VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fakta om Tom Høgli
Navn: Tom Høgli


Født: 24. februar 1984 i Harstad (27 år)

Høyde/vekt: 175 cm/75 kgIdrettsgren: Fotball

Klubb: Club Brugge (Belgia)

Tidligere klubber: Tromsø, Bodø/Glimt

A-landskamper/-mål: 18/0

Aktuell: Ble fredag solgt fra Tromsø til Brugge for en foreløpig ukjent sum.

Kilder: Norges Fotballforbund, Wikipedia. (NTB)

Tromsø innkalte fredag kveld til pressekonferanse vedrørende Høgli. Der kunngjorde eliteserieklubben at den er enig med Club Brugge om en overgang for høyrebacken.

Det ble fredag klart at Høgli blir Brugge-spiller fra 27. juni. Innholdet i avtalen er foreløpig ikke kjent, men ifølge NRK skal overgangssummen ligge på rundt 8 millioner kroner.

Like etter pinse skal Club Brugge ha lagt inn et bud på rundt fem millioner kroner for 27-åringen. TIL skal da ha krevd 10 millioner for landslagsspilleren.

Flere interessert

Høgli imponerte stort i duell mot Cristiano Ronaldo under Norges EM-kvalifiseringskamp mot Portugal 4. juni. Det har gjort at interessen for nordmannen har økt blant utenlandske klubber.

Også den engelske mesterskapsklubben Leicester skal ha vært interessert i Høgli, men belgierne trakk det lengste strået.

– Det er en stor klubb med en stor stadion, og det er en klubb jeg har fått gode referanser på fra spillere som har vært der før. Jeg tror det er en fin klubb, sa Høgli til NRK tidligere i uken.

Toppklubb

Nordmennene Bengt Sæternes og Rune Lange har også spilt for Brugge, som i flere år har vært en av Belgias ledende klubber. Trond Sollied var trener i klubben fra 2000 til 2005.

Tom Høgli startet sin A-lagskarriere i Bodø/Glimt i 2002. Der ble han i fem år, før karrieren fortsatte i Tromsø.

Høgli debuterte for det norske A-landslaget mot Irland i august 2008. Han har etter hvert etablert seg som fast høyreback i Egil «Drillo» Olsens førsteellever og har totalt 18 kamper med flagget på brystet.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy