– Gaddafis representanter har møtt opprørere i Oslo

– Gaddafis representanter har møtt opprørere i Oslo
– Gaddafis representanter har møtt opprørere i Oslo

Representanter for Gaddafi-regimet har møtt representanter for opprørerne i landet i Oslo, Berlin og Paris, sier en russisk utsending.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Representanter for Libyas leder Muammar Gaddafi har møtt representanter for opprørerne i flere europeiske byer, deriblant i Oslo, Berlin og Paris, ifølge den russiske utsendingen Mikhail Margelov.

– Tunisias utenriksminister Mouldi Kefi har informert meg om at samtaler mellom den libyske opposisjonen og regjeringen holdes i Tunisa. Lignende samtaler mellom de stridende partene i Libya er innledet i Paris, Berlin og Oslo, sa Margelov etter et møte med Kefi fredag.

Ingen kommentar

Pressevakt Kjetil Elsebutangen i UD vil verken bekrefte eller avkrefte saken.

– Vi kommenterer ikke spørsmål knyttet til norsk engasjement i freds- og forsoningsprosesser, sier han til NTB.

Margelov har de siste dagene vært på to turer til Libya. I forrige uke møtte han opprørerne i Benghazi, og torsdag var han i hovedstaden Tripoli for å samtale med Libyas statsminister Baghdadi al-Mahmudi.

– Jeg fikk under forhandlingene forsikringer om at direkte kontakt mellom Benghazi og Tripoli allerede er underveis, sa Margelov etter møtet.

– Gaddafi må gå

Fredag opplyste han at representanter for de to partene blant annet har hatt samtaler i Oslo. Opplysningene er ikke bekreftet av andre kilder.

En ikke navngitt representant for opprørernes nasjonale overgangsråd fastholder overfor AFP at opprørerne ikke har endret holdning.

De krever fortsatt at Gaddafi går av, sier han.I Tripoli avvises det fortsatt at det er aktuelt for Gaddafi å gå av.

I stedet understrekes behovet for å holde Libya samlet.

Saken blir oppdatert

Personvernpolicy