To pågrepet for drap etter likfunn i Nedre Eiker i fjor

Det fire år lange drapsmysteriet ved Hagatjern i Nedre Eiker kan være løst. Politiet har pågrepet to personer i forbindelse med drapet. Foto: Scanpix
Det fire år lange drapsmysteriet ved Hagatjern i Nedre Eiker kan være løst. Politiet har pågrepet to personer i forbindelse med drapet. Foto: Scanpix

En mann og en kvinne er pågrepet og siktet for drapet på en 44-åring fra Litauen som forsvant fra Slemmestad i 2007 og ble funnet i Nedre Eiker i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen ble pågrepet onsdag, mens mannen ble pågrepet torsdag ettermiddag, opplyser lensmann Toril Sorte i Nedre Eiker til Drammens Tidende.

De pågrepne bodde i en drammensleilighet hvor politiet har slått fast at avdøde Anatolij Petraskevic befant seg 9.–10. desember 2007.

– Via avhør og samtaler med en rekke vitner, klarte vi å bringe på det rene at Petraskevic var i leiligheten på dette tidspunktet. Og i forbindelse med denne aksjonen har vi nå pågrepet to personer i Drammen. De to bodde i leiligheten den gangen, sier Sorte.

De to var ikke kjent av politiet fra tidligere. De har vært til avhør etter pågripelsene denne uka. Kripos har også gjort tekniske funn i leiligheten.

– Det har gått svært kort tid siden pågripelsene. Av etterforskningshensyn er det derfor lite vi egentlig kan si på nåværende tidspunkt, sier Nedre Eiker-lensmannen.

Vanskelig id-arbeid

Mannen politiet mener de to har drept, var bosatt i Røyken i Buskerud da han forsvant i desember 2007.

I august i fjor ble han funnet av en tilfeldig forbipasserende ved badeområdet Hagatjern i Nedre Eiker.

Politiet hadde til å begynne med vanskeligheter med å identifisere den avdøde.

Verken DNA-profilen eller søk i tannregisteret ga treff, men undersøkelsene bidro til å sjekke ut flere savnede personer i identifiseringsarbeidet.

Kort tid etter funnet ble det spekulert på om den avdøde kunne være 29 år gamle Belur Sardar som ble meldt savnet i samme kommune i 2007, men dette ble etter hvert utelukket.

Bilen funnet i Spania

Først i september ble mannen identifisert som 44 år gamle Anatolij Petraskevic fra Litauen, og politiet satte i gang drapsetterforskning.

44-åringens bil forsvant også i 2007, og det var lenge en gåte for politiet om han hadde reist hjem eller om det hadde tilstøtt ham noe. Den røde Honda Civicen ble imidlertid senere funnet ved en tilfeldighet i Spania av norske politifolk på ferie.

Ifølge DT avhørte politiet også mellom fem og ti personer i Polen i saken i vår.

– Vi har funnet ut mye og sitter på mange opplysninger. Vi har noen hovedteorier. Og vi holder fast ved disse hovedteoriene. Og vi tenker nok i to-tre forskjellige retninger, sa Toril Sorte til avisa i mars.

Les også: Tennene kan løse drapsgåten

Les også: Nytt søk på funnstedet i Nedre Eiker

Les også: Politiet tror levninger kan tilhøre gjestearbeider

Les flere nyheter her

Personvernpolicy