Halvorsen tomålsscorer og servitør

Sogndals Ole Jørgen Halvorsen jubler over 3-1-scoringen sin like før pause i eliteseriekampen mellom Sogndal og FK Haugesund på Fosshaugane Campus i Sogndal, Halvorsens andre mål for kvelden. Foto: Scanpix.

Ole Jørgen Halvorsen var innblandet i alt Sogndal skapte framover på banen da Haugesund ble slått 3-1 torsdag.

Det åpnet imidlertid som et mareritt for Sogndal og keeper Joe Bendik. Amerikaneren ble satt inn for en skadd Kenneth Udjus, men slurvet med et utspill allerede før fire minutter var spilt.

Ballen gikk rett ut til innkast, og Sogndal rakk ikke å få laget i balanse før Haugesund la ballen til rette for Alexander Søderlund ved vertenes 16-meter. Den tidligere Vard-spissen banket til og limte ballen under tverrliggeren bak en sjanseløs Bendik.

Sogndal-keeperen var mer positivt delaktig da et langt utspill landet helt oppe hos Cato Hansen. Spissen vant hodeduellen mot 20 centimeter høyere Tom Erik Nordberg og stusset ballen perfekt videre til Ole Jørgen Halvorsen.

Sistnevnte var iskald og lobbet ballen rolig over Per Morten Kristiansen til 1-1.

Frisk Sogndal-omgang

Etter den fartsfylte åpningen fortsatte Sogndal å skape gode muligheter, noe man ikke har vært bortskjemt med på Fosshaugane tidligere i år.

Halvorsen burde absolutt ha scoret sitt annet mål på nytt da han ble spilt fri i god posisjon av Hansen. Denne gangen blåste østfoldingen ballen høyt over på nesten åpent mål.

Men vertenes målscorer brukte ikke lang tid på å rette opp feilen. Midtveis i førsteomgangen var Halvorsen igjen sentral da han spilte fram høyreback Mats Solheim til 2-1.

Solheim gikk på en smart overlapp på innsiden av kantspilleren. Halvorsen vendte bort to FKH-forsvarere på én vending og fant lagkameraten med en presis avlevering.

Men Halvorsen hadde ennå ikke gjort seg ferdig i første halvdel av oppgjøret. Cato Hansen jobbet igjen godt som Sogndals ensomme spiss.

Ballen fant veien til venstreback Vegar Gjermundstad. Den tidligere Lyn-stopperen spilte i en uvant posisjon og var kanskje noe heldig som fant Halvorsen på løp inne i 16-meteren med en tunnelpasning.

Halvorsen var på sin side overbevisende i sin måte å avslutte angrepet på. 23-åringen skjøt hardt via den lengste stolpen og inn til 3-1 for hjemmelaget.

Kontrollerte etter pause

Andre omgang ble på langt nær like innholdsrik. Thomas Sørum og Umaru Bangura fikk hver sin skuddmulighet i løpet av et halvt minutt uten å få ballen i mål. De siste 20 minuttene hadde Sogndal for det meste kontroll på gjestene.

Etter borteseieren mot Rosenborg i midten av 16. mai hadde Haugesund samlet sju poeng på tre strake hjemmekamper. Torsdag var Jostein Grindhaugs tilbake til gamle synder på bortebane og leverte en svak kamp.