Stabæks første uavgjort

Sarpsborg 08 og Stabæk delte poengene etter 1-1 på Sarpsborg Stadion i en kamp uten de store høydepunktene.

Stabæk sto uten uavgjorte kamper før møtet med Sarpsborg 08. I Østfold-byen, der bæringene ikke hadde spilt i seriesammenheng siden 1991, kom poengdelingen.

Hjemmesterke sarpinger ledet 1-0 ved pause etter scoring av Martin Wiig. Innbytter Gilles Ondo utlignet snaue 20 minutter før slutt.

Både Pálmi Rafn Pálmason og Mikkel «Mix» Diskerud misbrukte store muligheter før Sarpsborgs Martin Wiig traff blink i det 40. minutt:

Morten Giæver parkerte Morten Morisbak Skjønsberg i en løpsduell, pasningen var nesten ferdigscoret til Wiig som scoret for tredje gang i år.

Sistnevnte kom nærmest rett fra sykesengen til en plass i Sarpsborgs startoppstilling. Der var også Magnus Hjulstad som i «annerledesklubben» nå erstatter suksesskeeper Joackim Heier i to kamper.

Kampmønsteret endret seg lite etter pause. Stabæk hadde ballen mest, men der hvor fotballkamper avgjøres, var gjestene tafatte. Helt til Gilles M'Bang Ondo kom inn i det 71. minutt. Kraftspissen fra Gabon hadde vært på banen i fem minutter da han headet inn utligningsmålet.

Spillere som Henning Hauger, Pontus Farnerud og Mikkel Diskerud holder høy klasse, men ingen av dem er målscorere. Best torsdag var Vegar Eggen Hedenstad, en av flere salgsobjekter i en klubb med en presset økonomi og en litt usikker fremtid.

Hvorvidt Stabæk fortsetter sitt liv på Fornebu neste sesong avgjøres i utgangspunktet 30. juni. Sikkert er det at Sarpsborg fortsetter på Sarpsborg Stadion, som trolig også blir eliteseriearena i 2012.

Ole Christoffer Heieren Hansen stopperkollega Kjetil Berge var best for vertene.