Moldskred senket gamleklubben

Morten Moldskred (midten) gratuleres for 2-0-målet mot Aalesund. (Foto: Svein Ove Ekornesvåg, Scanpix).

Morten Moldskred tok vare på sjansen i Rosenborgs startoppstilling og scoret to mål i 3-1-seieren over Aalesund.

For Aalesund scoret Morten Moldskred fattige fem mål på 50 eliteseriekamper. Torsdag ble RBK-helten pepet av banen av hjemmefansen etter å ha sikret seieren for hvittrøyene med to venstrebeinsscoringer.

Det var et tent og poengsultent Rosenborg som møtte til kamp i Ålesund, men etter spill og sjanser var kampen jevn den første halvtimen.

7 av 7 for Prica

Forskjellen kom da et Rosenborg-innlegg spratt i armen på Jonatan Tollås Nation etter en halvtime. Dommer Kjetil Sælen blåste konsekvent straffe, og den smalt Rade Prica inn til 1-0. Prica har scoret i samtlige sju kamper i hvitt mot Aalesund.

Målet skapte liv i Rosenborg, som skapte flere sjanser mot slutten av omgangen, og like før pause lyktes det for Moldskred. Han fikk ballen av Prica, forserte seg forbi et døsig AaFK-forsvar og banket ballen i kassa bak Sten Grytebust.

Aalesund var med på notene mot forrige sesongs seriemester, men slet med uttellingen foran mål. Etter 57 minutter måtte Daniel Örlund levere to sterke reaksjonsredninger da Michael Barrantes, og Magnus Sylling Olsen bommet fra henholdsvis sju og to meters hold.

Viktig seier

Ikke lenge etter kom den berømte «spikeren i kista» for gjestene. Moldskred ble spilt igjennom av Per Ciljan Skjelbred og sendte ballen via en Aalesund-rygg og i mål bak en utspilt Grytebust.

Etter 77 minutter fikk hjemmepublikumet et snev av valuta for pengene da Barrantes reduserte fra kort hold, men det var uten tvil Rosenborgs kveld i Ålesund. 3-1 sikret tre viktige poeng og et hopp opp fra nedrykksstreken i eliteserien.