CNN: Videoopptak viser grove overgrep i Libya

CNN: Videoopptak viser grove overgrep i Libya
CNN: Videoopptak viser grove overgrep i Libya

Regjeringssoldater i Libya voldtar kvinner og torturerer både kvinner og menn. Slike overgrep blir videofilmet på soldatenes mobiltelefoner, hevder libyske opprørere ifølge .

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fjernsynskanalen meldte torsdag på sine nettsider at den har fått kopi av et opptak som ser ut til å vise en kvinne som blir utsatt for seksuelle overgrep. Personen som ga opptaket til kanalen, sier den lå på en mobiltelefon som tilhørte en tilhenger av det libyske regimet.

Opptaket viser to sivilkledde menn mishandler en naken kvinne på det groveste.

– Jeg orker ikke mer, jeg orker ikke mer, skriker kvinnen som ligger med ansiktet mot gulvet, men en stemme som tilhører en annen person oppfordrer mennene til å fortsette.

Les også: Gaddafis sønn ønsker internasjonalt overvåket valg

CNN understreker at kanalen ikke har greid å få bekreftet eller avkreftet at opptaket er ekte. Det er heller ikke på det rene når, hvor eller av hvem opptaket ble gjort, og den libyske lederen Muammar Gaddafis regime har ikke svart på henvendelser om saken.

En talsmann for Gaddafis motstandere mener på sin side at opptaket viser en del av et brutalt mønster av overgrep. Regjeringsstyrkene har gjort systematisk bruk av voldtekter som kampmiddel, sier han.

Les flere nyheter her

Illustrasjonsbilde, forside: Reuters / Scanpix.