Franske barn E.coli-smittet

De smittede barna hadde spist hamburgere laget av den franske fabrikanten SEB, som sier deler av kjøttet de har mottatt stammer fra dyr slaktet i Tyskland. Foto: AFP PHOTO FRANCOIS NASCIMBENI
De smittede barna hadde spist hamburgere laget av den franske fabrikanten SEB, som sier deler av kjøttet de har mottatt stammer fra dyr slaktet i Tyskland. Foto: AFP PHOTO FRANCOIS NASCIMBENI

Mistenker at smitten stammer fra kjøttdeig fra Lidl, med ukjent opprinnelsesland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag ble seks barn mellom 20 måneder og åtte år innlagt på sykehus i den franske byen Lille med blodig diaré.

Ifølge France Info ble et syvende barn innlagt torsdag. Barna blir nå dialysebehandlet.

En talsperson for det regionale helsebyrået i Lille sier til AFP at barnas helsetilstand er alvorlig, men ikke livstruende.

Flere av de innlagte skal ha spist hamburgere laget av frossen kjøttdeig kjøpt hos den tyske dagligvarekjeden Lidl.

Les også: Toåring døde av E.coli

Studerer produksjonskjeden

Ifølge helsemyndighetene har de franske tilfellene sannsynligivs ingen tilknytning til det tyske EHEC-utbruddet, som er sporet til E.coli-infiserte bønnespirer. De sier imidlertid at det dreier seg om en sjelden type E. coli-bakterie.

Les også: Minst 50 fryktes smittet av E.coli i Sverige

Helseminister Xavier Bertrand uttaler til fransk radio at de jobber med å identifisere kilden til smitten. Bertrand sier de må studere hele produksjonskjeden for kjøttdeigen, og innføre strengere kontroll.

Trukket tilbake

En talsmann for Lidl sier det mistenkte kjøttet er innkjøpt fra den franske fabrikanten SEB-CERF, som produserer rundt 400 tonn frossent kjøtt hver uke. Lidl har nå trukket tilbake partiet, som ble solgt under merket «Steaks Country».

Kjøttet kan stamme fra både Tyskland, Belgia og Nederland.

- Der er kjøtt fra Tyskland, der er kjøtt fra Belgia og fra Nederland. (…) Vi må avvente testresultater før vi kan si hvilket som er infisert, sier sjef for fabrikanten, Guy Lamorlette, til AFP.

Les flere nyheter her


Vis større kart

Personvernpolicy