Nå kan du lunsje med Julian Assange

Det er nå mulig å legge inn bud på møte med WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Det er nå mulig å legge inn bud på møte med WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

WikiLeaks auksjonerer bort lunsjmøte med Julian Assange på E-bay.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Åtte personer har nå anledning til å møte WikiLeaks’ grunnlegger Julian Assange til lunsj, sammen med den slovenske filosofen Slavoj Zizek.

WikiLeaks har annonsert auksjonen på sin Twitter-konto.

Dato for møtet er satt til 2. juli, og vil finne sted på en av Londons mest fornemme restauranter.

Diskusjon om WikiLeaks

Lunsjen skal vare fra tolv til tre på ettermiddagen, og etterfølges av en diskusjon mellom Assange og Zizek på arenaen «The Troxy» i Øst-London. Der skal de snakke om etikken og filosofien bak WikiLeaks arbeid, hvilken påvirkning WikiLeaks har hatt på verden, og hva det vil bety for fremtiden.

Arrangementet er i regi av Frontline Club, en London-basert forening for uavhengig journalistikk. Zizek har skrevet boken «Living in the End Times», hvor han argumenterer for at en ny type å bruke og dele informasjon på, spesielt WikiLeaks, vil bidra til å ende den globale kapitalismen slik vi kjenner den i dag.

I skrivende stund ligger budene på E-bay på rundt 550 engelske pund, drøyt 4.800 norske kroner. Hele salgssummen skal gå til å støtte WikiLeaks.

Ønskes utlevert

Assange er for tiden i husarrest i Storbritannia, hvor han ble kausjonert ut fra fengsel i februar. Han kjemper mot utlevering til Sverige, der han er mistenkt for voldtekt.

Selv hevder han at anklagene er del av en svertekampanje mot ham, som følger av WikiLeaks lekking av hemmeligstemplede amerikanske dokumenter. Assange er også under etterforskning av amerikanske myndigheter, og risikerer å bli siktet for medvirkning til lekkasjene.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy