Kjemper for pygmè-kaninene

Rundt hundre kaniner av typen Columbia Basin pygmy rabbit slippes løs i et inngjerdet område i håp om at de skal lære å klare seg selv (Foto: Scanpix).
Rundt hundre kaniner av typen Columbia Basin pygmy rabbit slippes løs i et inngjerdet område i håp om at de skal lære å klare seg selv (Foto: Scanpix).

I USA gjør dyreeksperter et siste forsøk på å redde den bitte lille kaninen Columbia Basin pygmy rabbit.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Columbia Basin pygmy rabbit er den minste kaninen i Nord Amerika. Den er så liten at den kan få plass i en hånd.

De veier rundt fire hundre gram og er under 30 centimeter lange.

Erklært utryddet

På 90-tallet ble Columbia Basin pygmy rabbit erklært utryddet da 14 kaniner fortsatt i live ble plassert i fangenskap. Ulikt de fleste andre kaniner er ikke pygmè-kaninen så flink til å formere seg, delvis på grunn av mye innavl i den lille stammen.

En annen grunn er at hunkjønnede kaniner ikke har lett for å akseptere det motsatte kjønn, noe som kan føre til kamper mellom kaninene.

Les også: Bare hver fjerde katt er ID-merket

Det er i hovedsak skogbranner og jordbruk som har ført til den truede situasjonen for den lille kaninen, som bare bor i et eneste lite område i staten Washington.

Et siste forsøk

Nå gjør dyreeksperter et siste forsøk på å redde kaninarten. 100 pygmèkaniner skal slippes ut i et stort inngjerdet område, melder ABC News. Der håper man at de skal kunne lære å finne mat, formere seg og unngå å bli spist opp av andre dyr.

- Hvis dette ikke virker vet jeg ikke hva Plan B kan være, sier Matt Monda fra Eashington Department of Fish and Wildlife.

Det finnes flere typer pygmè-kaniner, men det er bare denne typen som er utryddningstruet.

Det inngjerdede området er konstruert slik at de farligste rovdyrene ikke skal kunne komme seg inn og angripe kaninene.

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy