Odd tok poeng med ti mann

Lillestrøms Arild Sundgot utligner til 1-1 i eliteseriekampen i fotball mellom LSK og Odd Grenland på Åråsen stadion, Lillestrøm, mandag. Foto: Lise Åserud, Scanpix.

Med ti mann i over en time holdt Odd Grenland på å stjele tre poeng på Åråsen, men veteranen Arild Sundgot snøt gjestene for konfekten da han scoret med magen på en retur.

Dermed endte det 1-1 i en kamp sterkt preget av utvisningen av Simen Brenne etter bare 27 minutter.

Odd leverte en heroisk forsvarskamp etter at en usedvanlig grinete Brenne pådro seg to gule kort i løpet av et knapt minutt. For øvrig bare et par minutter etter at han hadde fått tilsnakk for å sparke bort ballen.

Veteranen Tommy Svindal Larsen dirigerte som i gamle dager på midtbanen, dro ned tempoet og slapp ikke Lillestrøm til så mange sjansene til tross for et stort press.

Det ble blikkstille på Åråsen da Magnus Myklebust, som spilte flere sesonger i Lillestrøm, strakk fram beinet og skled inn 0-1 etter en smart pasning fra kaptein Morten Fevang etter 52 minutter. LSK-forsvaret ble tatt helt på sengen ved den anledningen.

Lettelsen var stor på tribunen da Sundgot sto i veien for en klarering fra en Odd-forsvarer og ballen spratt inn i nettet. Neppe en scoring Lillestrøms toppscorer gjennom tidene er særlig stolt av, men den berget ett poeng.

Brenne-protest

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo opplyste etter kampen at han vil legge inn protest mot det røde kortet til Brenne.

– Den første forseelsen han fikk gult kort for er ikke et frispark en gang. Det andre så jeg ikke godt nok til å vurdere, men Simen og TV 2 sier at den taklingen heller ikke kvalifiserte til gult kort. Strømsgodset protesterte da Adam Larsen fikk rødt kort mot Start i Kristiansand, og han slapp karantene. Jeg håper å oppnå det samme for Simen, sa Fagermo.

Brenne ville ikke si så mye om de to situasjonene, annet enn at han var uenig i begge dommeravgjørelsene. Han mente også at dommeren kunne ha blitt påvirket av at han like før hadde sparket bort ballen ved et LSK-frispark.

Fagermo berømmet sine spillere for en vel gjennomført kamp.

– Med ti mann på banen må jeg si meg fornøyd med ett poeng, men vi må snart ha noen trepoengere, ellers kommer vi oss ikke ut av den posisjonen vi har på tabellen nå. Vi var bedre enn Lillestrøm med ti mann. De skapte så å si ikke sjanser mot oss, sa Fagermo.

Han trakk spesielt fram Jone Samuelsen, som han mente var kampens bestemann, og keeper André Hansen, som i likhet med Myklebust og Brenne har en fortid i Lillestrøm.

– Han blir Norges neste landslagskeeper, sa Fagermo.

Ny Sundgot-hands?

Arild Sundgot var fornøyd med at han scoret igjen etter å ha slitt benken nesten hele sesongen. Han gliste og sa at ballen traff armen hans.

– Det var ikke hands, sa han og henspilte på at han flere ganger har fått godkjent hands som mål.

LSK-trener Henning Berg var derimot ikke særlig fornøyd.

– Vi kan bedre. Vi skaper ikke nok sjanser, selv om vi har sjanser nok til å score flere mål. Men slik er det i fotball, sa Berg.

Odd Grenlands venstreving Mattias Andersson skadet seg etter knappe to minutter spill og ble båret av banen med en kneskade som kan vise seg å være alvorlig.

Det var for øvrig femte gang på rad at Lillestrøm og Odd Grenland spiller uavgjort på Åråsen.