Krise i Viking etter nytt tap

Haugesund jubler for scoring i rogalandsderbyet mot Viking mandag. (Foto: Jan Kåre Ness, SCANPIX.
Haugesund jubler for scoring i rogalandsderbyet mot Viking mandag. (Foto: Jan Kåre Ness, SCANPIX.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tabelljumbo Viking og trener Åge Hareide måtte tåle et nytt sportslig nederlag. I rogalandsderbyet borte mot Haugesund ble det 0-2-tap for stavangerlaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Viking fikk to nye baklengs i mandagens serierunde, det første allerede etter ett minutt og 21 sekunder.

Et frispark fra brasilianeren Daniel Bamberg fant veien helt inn i mål bak en passiv Rune Almenning Jarstein. Noen av Viking-spillerne som skulle tette muren må trolig også ta noe av skylda for den «billige» scoringen.

Etter 55 minutters spill var Haugesunds spissfunn Nikola Djurdjic på farten og ordnet 2-0 da han stusset ballen forbi landslagskeeper Jarstein. Vertene spilte med hjertet utenpå drakta i den siste halve timen og var aldri truet av et skuffende Viking-lag.

På sidelinjen hadde assistenttrener Eirik Horneland fått ansvaret siden Jostein Grindhaug var opptatt med trenerseminar i København, og hjemmelaget opptrådte med samme glød og entusiasme som vanlig på eget gress.

– Jostein Grindhaug ringte meg rett etter kampen og sa at jeg ikke måtte rose dem opp i skyene. Han understreket at det er ny kamp mot Sogndal allerede torsdag, sa Horneland, som skrøt av Bambergs spisskompetanse på frispark.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Må stå sammen

Den samme optimismen er ikke til stede i Viking. En drøy uke er gått siden Åge Hareide og Egil Østenstad satt i krisemøte for å diskutere hvilke tiltak som måtte gjøres i klubben. Tirsdag i forrige uke sa Østenstad opp sin stilling som sportsdirektør i Viking.

– Ingen liker å være i denne situasjonen. Vi må bare stå sammen og jobbe hardt, sa Hareide

– Jeg er sta og vil få til det jeg driver med. Vi er alle blitt enige om at dette skal vi lykkes med, sa han videre.

Hareide mener fortsatt han har spillernes tillit.

Få lyspunkter

Målsettingen før sesongen var klar: En plass godt innenfor de seks beste. Etter ti kamper er Viking på bunnen av tabellen med bare seks poeng.

Mot Haugesund var det få lyspunkter for de mørkeblå. Et par gode sjanser ble skapt før og etter hvilen, men avslutningene var ikke av beste merke.

Erik Nevland og Bengt Sæternes hadde gode forsøk, men Haugesunds keeper Per Morten Kristiansen reddet mesterlig ved begge anledninger.

Les flere nyheter her