Ryddig og stilig med skoskap

Slik blir det ryddig i gangen

INSPIRASJON: Ta en tur i skobutikken og skaff deg inspirasjon til hvordan du kan få orden i kaoset. © Foto: Colourbox.com
INSPIRASJON: Ta en tur i skobutikken og skaff deg inspirasjon til hvordan du kan få orden i kaoset. © Foto: Colourbox.com

Med praktiske skoskap blir entreen med en gang mye ryddigere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En vanlig familie på fire har utrolig mange sko. Derfor er det viktig å holde orden i gangen.

Det kan være en god investering å kjøpe et skoskap til fottøyet, men det er greit å orientere seg litt på markedet først slik at du finner et skoskap som passer til nettopp deres behov.

Pen orden

– Dersom du velger et tradisjonelt skoskap, kan det anbefales å kjøpe flere som settes ved siden av hverandre, sier interiørstylist Signe Schineller.

Mange skoskap er veldig smale og derfor kan se lett se ut som en klump i rommet

– Med flere skap inntil hverandre får du en større flate og en jevn fin hylle på toppen der du for eksempel kan sette bilder eller ha smykker. Da får du oppbevaringsplass samtidig som du dekorerer rommet.

Tenk nytt

Men det går ifølge interørstylisten an å velge andre løsninger også. Selv har hun satt flere smale hyller inn i et vanlig gardrobeskap, noe som gir rom for både pensko og sko som brukes til hverdags.

Støvler og støvletter blir lett liggende å slenge på gulvet. Der tar de mye plass og dessuten skader dette skinnet, sier Schineller.

Et godt råd er å henge opp støvletter og støvler. Bruk for eksempel en garderobestang med klyper. Da holder støvlettene seg stramme og fine.

Skoskap for deg

Har du små nisjer i gangen som ikke er i bruk, og der det ikke kan plasseres møbler, anbefaler Schineller å få tak i en snekker hvis du ikke selv er god med hammer og spiker.

Få ham til å snekre opp skohyller eller skoskap som passer på dødplassen. Da får du utnyttet denne samtidig som du får skoene opp fra gulvet.

Du kan også snekre din egen garderobehylle.

Rydd gangen

Har man dårlig plass i gangen, er nok første bud å få bort vinterskoene når våren kommer.

– Veldig mange har alle sko stående fremme hele året, og da tar det veldig mye plass. Det er deilig med luft, så sett bort de som ikke brukes, sier Schineller.

Når dere så får dere et funksjonelt og stilig skoskap, anbefaler Schineller å gi hvert familiemedlem en egen hylle eller skuff. Da er det mye lettere å holde orden.

Vitrineskap

Husk også at selv om det finnes utallige skoskap på markedet, kan det også være lurt å kikke i de andre avdelingene i møbelbutikken.

Et vitrineskap med smale hyller kan gjøre samme nytten, og også en hylle eller romdeler med mange firkantede rom passer godt som skoskap.

– Det er mye hyggeligere å hente frem skoene sine når de står i et skap og ikke på et gulv fullt av rot, mener Schineller.

Ribbevegg

Blant alternative skoskap har Signe Schineller sin egen personlige favoritt, nemlig skoskapet Mr. Big laget til Carrie i Sex og singelliv. Her er i prinsippet to ribbevegger satt inntil hverandre – den bakerste litt høyere enn den forreste.

– Har man mange pensko kommer de virkelig til sin rett med en slik løsning. Da står de vendt mot deg, og dette er heller ikke et skoskap som behøver å koste all verden, sier hun.

Gå i skobutikken

Trenger du enda mer inspirasjon før du velger det alternativet som passer i akkurat din gang, kan det være en god idé å ta en tur i skobutikken. Se hvordan innredning de bruker, og let deg frem til gode løsninger.

– I skobutikken finner du gode eksempler på hvordan man kan lagre mange sko og samtidig få det til å se flott ut. Her brukes hyller, klyper og stenger og alle skoene kommer til sin rett, sier Schineller.

I Signe Schinellers blogg finner du mer inspirasjon til hjemmet.

Artikkelen ble opprinnelig publisert på Klikk.no.

Les også:

Enkle tips for en ryddig gang

Interørbloggernes beste oppbevaringstips

Ni smarte oppbevaringsløsninger

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Personvernpolicy