Harde kamper i libyske byer

Opprørssoldater i utkanten av byen Misrata. Foto: Reuters/Scanpix
Opprørssoldater i utkanten av byen Misrata. Foto: Reuters/Scanpix

Kampene mellom Muammar Gaddafis soldater og det libyske opprørsstyrkene raste for fullt i flere byer søndag. Det ble meldt om flere døde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gaddafis soldater brukte tungt skyts mot den opprørskontrollerte byen Zintan sørvest for Tripoli. Minst sju opprørere ble drept, ifølge en journalist fra AFP.

Soldatene skal ha skutt raketter mot byen, og journalisten forteller etter et besøk på sykehuset også at 49 personer er såret.

Et kjøretøy med opprørere ble sprengt i lufta da det ble truffet av en rakett i landsbyen Ryana, som ligger 12 kilometer utenfor Zintan. Landsbyen preges av harde kamper mellom opprørere og regimets soldater

Harde kamper

For andre dag på rad raste kampene mellom opprørere og regjeringsstyrker også i byen Zawiyah vest i Libya. Ifølge opprørerne er 13 opprørssoldater og sivile drept etter to dager med kamper.

– Voldsomme kamper finner sted nå. Regjeringsstyrkene har fått forsterkninger, og de øker i antall, sa en talsmann for opprørsstyrken i byen, som ligger nær hovedstaden Tripoli.

– Mange snikskyttere er plassert på taket av bygninger og moskeer. De utgjør den største trusselen mot byens innbyggere, sier talsmannen, som kaller seg Ibrahim.

Ifølge en talsperson for libyske myndigheter prøvde opprørerne å ta seg inn i byen søndag, men de skal ha blitt slått tilbake.

Stengt hovedvei

Zawiyah, som ligger omkring 50 kilometer vest for Tripoli, var kontrollert av opprørerne en periode i februar, men ble senere gjenerobret av Gaddafis soldater.

Sammenstøtene skal lørdag ha ført til at hovedveien langs kysten mellom Tripoli og grensa mot Tunisia er blitt stengt.

Seks opprørere ble drept da libyske sikkerhetsstyrker gikk til angrep ved den opprørskontrollerte byen Misrata søndag, ifølge ambulansepersonell.

De seks skal ha blitt drept ved frontlinjen i Dafniyah, vest for den libyske byen.

Misrata ligger rundt 200 kilometer øst for hovedstaden Tripoli. Opprørerne har presset regjeringsstyrkene ut av byen og kjemper mot de Gaddafi-lojale soldatene i utkantene av byen. Soldater og opprørere støtte søndag sammen også i byen Sabha.

(©NTB)


Les flere nyheter her

Personvernpolicy