Mann varetektsfengslet i fire uker for drap i Vadsø

En kvinne i 40-årene ble natt til fredag funnet hardt skadd i sitt hjem i Vadsø. Hun døde senere av skadene. Ektemannen er siktet i saken. Foto: Scanpix
En kvinne i 40-årene ble natt til fredag funnet hardt skadd i sitt hjem i Vadsø. Hun døde senere av skadene. Ektemannen er siktet i saken. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen i 40-årene som er siktet for å ha skutt og drept sin kone i Vadsø natt til fredag, ble søndag varetektsfengslet i fire uker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen er ilagt isolasjon og brev- og besøksforbud i to uker av Øst-Finnmark tingrett, melder NRK.

Politiet har foreløpig ikke lyktes med å få gjennomført et avhør av mannen. Men overfor retten nektet han straffskyld. Forsvareren hans, advokat Arnor B. Ilstad, har uttalt at mannen ikke husker noe fra det aktuelle tidsrommet.

Les også: Mann nekter straffskyld for drap på kona

– Vi har avhørt en rekke vitner i saken, men ingen har sett selve hendelsen. Kripos er i gang med de tekniske undersøkelsene, blant annet haglen vi tror kan være drapsvåpenet. Men vi har foreløpig få svar å gi om hendelsesforløpet, sier påtaleansvarlig Eli Nessimo i Østfinnmark politidistrikt til NTB.

Det var et av kvinnens to mindreårige barn som varslet om hendelsen. Kvinnen, som var i 40-årene, døde under medisinsk behandling på stedet. Ektemannen tok ved totiden natt til fredag selv kontakt med politiet, og han ble pågrepet uten dramatikk utenfor byen rundt halvannen time senere.

De to barna er tatt hånd om og får bistand fra helsevesenet. Politiet har dessuten opprettet en egen pårørendekontakt i saken. Avdødes yngste barn oppholdt seg ikke i parets hus under skytingen.

Nessimo ønsker ikke å si noe om hvorvidt det har vært tilfeller av familiebråk tidligere hos paret.

(©NTB)


Les flere nyheter her