Nakne syklister stanset trafikken

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hundrevis av nakne syklister protesterte lørdag for bedre sykkelvilkår i mexico City.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I går hentet mange hundre syklister i storbyen Mexico City frem syklene sine for å protestere mot dårlige vilkår for syklistene i millionbyen.

Årlig tradisjon

Stuntet er en årlig tradisjon som har bredt seg til flere store byer, og tilsvarende aksjoner ble blant annet også arrangert under årets World Naked Bike Ride både i London, Amsterdam og Madrid lørdag.

I Mexico City protesterer nakensyklistene først og fremst mot biltrafikken, som de mener blir alt for høyt prioritert av lokale myndigheter i byen.

- Vi sykler nakne for å rette fokus på rettighetene våre. Når vi sykler uten klær på har vi bare kroppene og syklene våre, og kan ikke konkurrere mot biltrafikken, sier nakensykkelentusiast Eunice Martinez til Reuters.

- Lar oss ikke passere

- Bilistene respekterer ikke at vi må krysse veibanen og lar oss ofte ikke passere. De sitter bare der trygt i bilene sine vel vitende om at ingenting kan skje dem, legger José Luis til.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det store antallet syklister uten klær på klarte i det minste å stanse trafikken i metropolen lørdag ettermiddag. Til tross for at mange nysgjerrige bilister ble overrasket over opptrinnet, var det ikke verre enn at de hentet frem mobilkameraene sine for å forevige stuntet som stanset dem i trafikken i gatene rundt byens mest kjente landemerker.

Åtte millioner sykler

Ifølge Reuters så antas det at rundt åtte millioner mennesker sykler gjennom byens gater daglig. Syklistene protesterer fordi de er lei av å bli nedprioritert i forhold til biltrafikken i byen.

Innenfor bygrensen bor det rundt 8,85 millioner mennesker, men tar man med omegnet bor det rundt 21,2 millioner mennesker i området. Dette gjør Mexico City til verdens femte største by.

Les flere nyheter her