Slik blir de nye WTC-tårnene

FREMTIDSVISJON: Omtrent slik vil nedre Manhattans skyline se ut fra Brooklyn i 2014. Hvis man regner med spiret, blir One World Trade Center USAs høyeste skyskraper. På midten tar bygningen form av et oktogon. Foto: WTC.com
FREMTIDSVISJON: Omtrent slik vil nedre Manhattans skyline se ut fra Brooklyn i 2014. Hvis man regner med spiret, blir One World Trade Center USAs høyeste skyskraper. På midten tar bygningen form av et oktogon. Foto: WTC.com

11. september 2001 ble 2752 mennesker drept på Manhattan. Nå bygges World Trade Center opp igjen. Norske Snøhetta har en sentral rolle.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fakta om World Trade Center:

 1. 1WTC. David Childs. 104 etg. og 415 m. (541 m. inkl. antenne)
 2. 2WTC. Lord Norman Foster. 79 etg. og 411 m.
 3. 3WTC. Lord Richard Rogers. 71 etg. og 358 m. (372 m. inkl. antenne)
 4. 4WTC. Fumihiko Maki. 64 etg. og 297 m.
 5. 5WTC. Kohn Pedersen Fox. 52 etg. og 226 m.
 6. 7WTC. Davids Childs. 52 etg. og 226 m.
 7. National September 11 Memorial & Museum. Michael Arad, Peter Walker, Davis Brody Bond, Snøhetta. Åpnes 11/9-2011. Pris: 86 mill. dollar. 50 Snøhetta-ansatte har jobbet i seks år med prosjektet.
 8. WTC Transportation Hub. Santiago Calatrava. Kollektivknutepunkt. Pris: 2 mrd. dollar. Skal gi tilgang til ferger, 13 metrolinjer, tog til JFK flyplass.
 9. Performing Arts Center. Frank Gehry. Konsert- og teaterscene med tusen sitteplasser.
 • WTC skal stå ferdig i 2014. På renewyork.com kan man følge de mange revisjonene av planene. Se også wtc.com.
 • Åpne spørsmål-og-svar økter med ingeniører på wtcprogress.com. Gratis utkikkspunkt til WTC-byggeplassen fra vinterhagen i World Financial Center.
 • Det foreligger per i dag ingen klare planer for hva som skjer med 6WTC, men ifølge Wikipedia vil et nytt bygg med all sannsynlighet oppføres etterhvert. Det gamle 6WTC ligger der de i dag bygger 1WTC.

Foto: Fredrik Drevon (klikk på bildene for større versjon)Foto: Fredrik Drevon (klikk på bildene for større versjon)

NEW YORK: På WTC-byggeplassen jobber store menn på store bygg, og spiser store hamburgere til lunsj. Paviljongen til Snøhetta skal stå ferdig før 11. september i år.

Alt er større i Amerika. Det virket i hvert fall slik da jeg fem år gammel sto på toppen av New Yorks 415 meter høye World Trade Center, og så ned på prikkene som var mennesker og biler. Året var 1979.

11. september 2001 opplevde verden å miste Tvillingtårnene og fire andre WTC bygninger, i tillegg til 7WTC som kollapset kl. 17.20. En rekke andre bygninger i området fikk såpass omfattende skader at de måtte rives. Terrorangrepene tok 2,752 menneskeliv på Manhattan den dagen.

Nylig sto jeg på Ground Zero og skuet oppover. Men det heter ikke Ground Zero lenger. Nullpunktet er historie. Her bygges et nytt og bedre World Trade Center.

Søvnløs sjef

STOLT: Et amerikansk flagg vaier i vinden. Ground Zero må være den byggeplassen i verden med flest flagg. Men det faktum at Freedom Tower ble omdøpt til One World Trade Center, kan tyde på at patriotismen har avtatt noe siden 2001.STOLT: Et amerikansk flagg vaier i vinden. Ground Zero må være den byggeplassen i verden med flest flagg. Men det faktum at Freedom Tower ble omdøpt til One World Trade Center, kan tyde på at patriotismen har avtatt noe siden 2001.

Det nye World Trade Center skal bestå av fem nye tårn, samt konserthall, minnepark, og et knutepunkt for tretten metrolinjer.

Den 226 meter høye 7WTC sto ferdig i 2006, og inneholder blant annet kontorene til Silverstein Properties. Larry Silverstein er eiendomsinvestoren som undertegnet en leasingavtale for World Trade Center i slutten av juli 2001. Forsikringsgevinsten han innkasserte var 4,6 milliarder dollar, ifølge bladet Forbes.

Imidlertid har ikke Silverstein optimale leieinntekter fra WTC så lenge byggingen pågår. Han har visstnok slitt med å betale grunneieren The Port Authority of New York and New Jersey den månedlige leien på 10 millioner dollar.

– Jeg våkner opp hver morgen klokken halv fire og tenker på det, og da er det vanskelig å få sove igjen, uttalte Larry Silverstein til avisen The New York Observer i 2007.

Bli med i diskusjonen: Hvorfor kollapset World Trade Center?

Stjernelag

GLASS: 1WTC sett fra inngangen til World Financial Center i West Street. Den mye omtalte betongbasen til 1WTC skulle egentlig dekkes med prismatisk glass, men det lot seg ikke gjøre. Bak til venstre skimtes glassfasaden til 7WTC. Til høyre ser man trærne i minneparken.GLASS: 1WTC sett fra inngangen til World Financial Center i West Street. Den mye omtalte betongbasen til 1WTC skulle egentlig dekkes med prismatisk glass, men det lot seg ikke gjøre. Bak til venstre skimtes glassfasaden til 7WTC. Til høyre ser man trærne i minneparken.

I mai 2002 var ryddearbeidet på Ground Zero endelig avsluttet. Man hadde da fjernet en million tonn betong og stål. Etter to designkonkurranser ble det i februar 2003 erklært at den polskfødte amerikanske arkitekten Daniel Libeskind hadde vunnet konkurransen om å lage en såkalt WTC Master Plan.

Libeskinds design for området, Memory Foundations, vant fordi arkitekten gikk følelsesmessig til verks og baserte sin plan på katastrofedagens geometriske inntrykk, som brannbilenes plassering og sollysets vinkler. Libeskinds visjon inneholdt blant annet en asymmetrisk skyskraper med støttende spiraltårn, og en heltepark med hevet gangvei rundt.

Sjefarkitekten ble kritisert for sin vågale plan fra flere hold, fortrinnsvis av Silverstein. Eiendomsmogulen kunne snart presentere de berømte arkitektene som skulle tegne hver sine bygninger. Stjernelaget består av storheter som britiske Lord Norman Foster, amerikanske David Childs og japanske Fumihiko Maki.

Se hvorfor WTC kollapset

Bare navnet igjen

AVTRYKK: Snøhettas paviljong står i minneparken, ved avtrykkene til Tvillingtårnene. Paviljongen kan ta imot 1500 mennesker i timen, og inneholder bl.a. filmsal, kafé og et utkikkspunkt. Vannspeilene med fossefall i Tvillingtårnenes avtrykk vil både gi en følelse av avgrunn, og reflektere mange av de 400 eiketrærne (querecus bicolor) i minneparken. Trærne ble valgt og dyrket frem med tanke på å stå akkurat her.AVTRYKK: Snøhettas paviljong står i minneparken, ved avtrykkene til Tvillingtårnene. Paviljongen kan ta imot 1500 mennesker i timen, og inneholder bl.a. filmsal, kafé og et utkikkspunkt. Vannspeilene med fossefall i Tvillingtårnenes avtrykk vil både gi en følelse av avgrunn, og reflektere mange av de 400 eiketrærne (querecus bicolor) i minneparken. Trærne ble valgt og dyrket frem med tanke på å stå akkurat her.

De fleste elementene i Libeskinds plan er forkastet eller revidert. Vinneren er etter hvert redusert til et navnetrekk på anleggsplanen, ettersom omtrent det eneste av hans visjon som blir realisert uendret er selve plasseringen av tårnene i en slags spiral rundt minneparken, fra lavest til høyest.

Plasseringen av tårnene er vesentlig forskjellig fra det opprinnelige WTC, som sto i et sluttet kvadrat rundt World Trade Center Plaza. Før 2001 sto 7WTC i ensom majestet. I dag er den integrert i den nye spiralen.

Avtrykk og avgrunn

Libeskinds friskeste grep er at han åpnet WTC mot de fire tårnene til World Financial Centre på den andre siden av West Street. Fra mezzaninen i World Financial Centre kan man skue utover fire hundre trær som rammer inn minnepaviljongen og fotavtrykkene av Tvillingtårnene.

Selv om fotavtrykkene faktisk er mindre enn arealene til tårnene som sto der, vil de uansett bli majestetiske og tankevekkende minnesmerker. Vannspeilene med fossefall i de to fotavtrykkene, vil gi følelsen av en uendelig avgrunn der Tvillingtårnene eksisterer videre i vår kollektive hukommelse.

REDDET: De to ståltridentene var synlige søyler i Tvillingtårnenes fasader, og ble reddet etter at tårnene kollapset. Fra atriet i paviljongen kan man gå eller ta rulletrapp ned til det underjordiske 11. september-museet. Nederst i trappen vil publikum komme til en hall som er like stor som New Yorks togstasjon Grand Central Terminal.REDDET: De to ståltridentene var synlige søyler i Tvillingtårnenes fasader, og ble reddet etter at tårnene kollapset. Fra atriet i paviljongen kan man gå eller ta rulletrapp ned til det underjordiske 11. september-museet. Nederst i trappen vil publikum komme til en hall som er like stor som New Yorks togstasjon Grand Central Terminal.

Minneparken er designet av Michael Arad og Peter Walker, som gikk til topps blant 5,201 forslag. Stiftelsen 911memorial.org forteller at designet «formidler håp og fornyelse, og skaper et kontemplativt rom, adskilt fra metropolens dagligdagse lyder og inntrykk».

World Trade Centers nest høyeste tårn, 2WTC, er smart plassert i forhold til minneparken. Lord Norman Fosters skyskraper har et diagonaltak som reflekterer sollys til minneparken, i tillegg til å være tilpasset Libeskinds lyskilekonsept: Den 11. september hvert år vil denne skyskraperen ikke kaste skygge på minneparken.

Nytt liv til gammelt stål

Under parken ligger museet designet av arkitektkontoret Davis Brody Bond Aedas. Snøhetta har tegnet paviljongen som ligger over bakken, og blir inngangspartiet for det underjordiske museet. Fasaden av glass og stål vil reflektere lys mot vannet i avtrykkene. Ovenfra kan paviljongen minne om romskipet Imperial Star Destroyer fra Star Wars. Ser man derimot paviljongen fra bakkeplan kommer kompleksiteten frem. Sett fra inngangspartiet ligner bygget på et veltet Tvillingtårn.

I paviljongens glassatrium er det plassert to 27 meter høye, massive ståltridenter, som veier 90 tonn hver. Tridentene var en del av den ytre stålrammen som ble stående ribbet igjen da tårnene kollapset. Senere ble tridentene lagret i en hangar på JFK-flyplassen. De står nå trassige i paviljongen som vitnesbyrd om tragedien, og som et symbol på håp.

Snøhettas seniorarkitekt Anne Lewison er prosjektleder for pavilongen. Jeg spurte henne om hva de har tenkt rundt materialer.

I STÅL: På bakkeplan minner Snøhettas paviljong om en veltet skyskraper. Snøhettas prosjektleder Anne Lewison, sier til Teknisk Ukeblad at hun synes paviljongen står godt til området både funksjonelt og estetisk. Fasadens rustfrie stålpaneler vil reflektere de skiftende fargene til trærne og himmelen. Besøkende må igjennom en flyplasslignende sikkerhetssjekk.I STÅL: På bakkeplan minner Snøhettas paviljong om en veltet skyskraper. Snøhettas prosjektleder Anne Lewison, sier til Teknisk Ukeblad at hun synes paviljongen står godt til området både funksjonelt og estetisk. Fasadens rustfrie stålpaneler vil reflektere de skiftende fargene til trærne og himmelen. Besøkende må igjennom en flyplasslignende sikkerhetssjekk.

– Utvendig består paviljongen av rustfritt stål og glass. Atriet er et curtainwall-system i glass. På bakkenivå innendørs er gulvet av betong. I annen etasje er det tregulv med industriell finish. Nesten alle materialene er laget i USA.

Lewison legger til at Snøhetta ønsket å skape en bygning som både er i New York og i verden. Derfor har de blandet det urbane og formelle, med det mer uformelle og internasjonale. Hun bekrefter at de har tatt høyde for muligheten for terrorangrep i designprosessen og plasseringen av paviljongen, men vil ikke gå inn på konkrete vurderinger.

Les også:

Ingen eksplosiver i World Trade Center

Naturlig grunn til WTC-kollaps

En etasje i uken

LUNSJ: Essex World Café i Liberty Street er det mest populære lunsjstedet for anleggsarbeiderne. Hamburgere og penger skifter eier i et ufattelig tempo.LUNSJ: Essex World Café i Liberty Street er det mest populære lunsjstedet for anleggsarbeiderne. Hamburgere og penger skifter eier i et ufattelig tempo.

WTC-området er en strengt bevoktet byggeplass, sperret av med høye, tildekkede nettinggjerder. Myndige sikkerhetsvakter er utplassert hver tyvende meter. Trafikkpoliti i refleksvester dirigerer det forbipasserende kaoset av newyorkere, turister, anleggsarbeidere, biler og busser.

Nasjonalfølelsen er det ingenting å si på. På alle kranene er det spent opp amerikanske flagg. Samtlige arbeidere har klistremerke med amerikansk flagg på hjelmene sine.

En armé av arbeidere har reist 65 av 104 etasjer på det som skal bli USAs høyeste bygning: One World Trade Centre skal rage 417 meter over bakken, eller 541,3 meter hvis man regner med antennespiret. Rundt 1200 mann og noen få kvinner jobber nå på 1WTC. Den ferdige bygningen skal inneholde 241,546 m2 gulvareal, i hovedsak kontorer, men også en del butikker. Skyskraperen ligger etter skjema, men vokser nå med én etasje i uken. Offisiell åpning er i januar 2014.

Terrorsikker

Arkitekten bak 1WTC heter David Childs. Han har tegnet 7WTC, Time Warner Center og en rekke andre prestisjebygg. 1WTC blir fullstendig forskjellig fra Libeskinds idé. Både den asymmetriske formen og det eksterne spiraltårnet til Libeskind ble forkastet. Navnet Freedom Tower ble droppet i all stillhet.

Prislappen på 1WTC er forventet å havne på 3,2 milliarder dollar. Ifølge The New York Times har den største utfordringen vært å bygge en skyskraper «som er ikonisk og terrorsikker, uten å bryte kostnadsrammen».

1WTC blir en hard nøtt for terrorister. En sikkerhetsmanøver Childs gjorde da han overtok 1WTC fra Libeskind, var å redusere bygningens avtrykk. Da ble avstanden til West Street lengre, noe som gir mer plass til sperringer på bakkeplan.

De nederste 56 metrene av bygningen er en betongbase uten vinduer. Denne delen skråner svakt utover. Etter basen er resten av bygningen svai opp til taket på 417 meters høyde. Childs plan var å dekke basen med 2 000 prismatiske glasspaneler for å skape en dynamisk, skimrende glassoverflate. Etter å ha brukt ti millioner dollar på prismatisk glass fra Kina, fant man ut at det var teknisk umulig å montere glasset.

Ingeniør Lynda Tollner, som er programdirektør for 1WTC, sier til wtcprogress.com at betongen i 1WTC er på 14 000 psi, altså det sterkeste som noensinne er brukt i New York. Fortausbetong ligger på 3 000 psi. Det skal installeres 70 heiser og 9 rulletrapper fra Thyssen-Krup i skyskraperen.

Les den første saken tu.no publiserte etter WTC-angrepet 11. september 2001:
- Ingenting kunne tålt angrepet

Heavy fuel

I Liberty Street, på sørsiden av byggeplassen, ligger noen strategisk plasserte hurtigmatsjapper som er stappfulle av bygningsarbeidere. De spiser i stillhet med hjelmene på hodet. Yrkesstoltheten sitter der den skal. Pondusen også.


Det hører med til historien at usunn mat utgjør en alvorligere trussel mot amerikaneres liv og helse enn alle selvmordsbomberne til Al-Quaida. Men en arbeidskar må jo ha lunsj. Jeg kjøpte selv en cheeseburger, og den smakte godt. Stor var den også. Alt er større i Amerika.

Les flere nyheter fra Teknisk Ukeblad her

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
10:37 Riksrevisor Per-Kristian Foss er smittet med coronavirus10:37 Forbrukerrådet oppfordrer alle å bytte strømavtale10:02 Riksvei 7 i Hallingdal stenges i flere dager09:45 Fattige har tre ganger så høy risiko for å bli smittet09:43 Norske jegere får lov til å bruke lys under villsvinjakt09:29 Panama innfører kjønnsdelt portforbud09:24 Hvilke nyheter deler vi mest i sosiale medier?09:24 Vi begynner å kjenne på desperasjonen. Vi begynner å savne en klem09:15 Nav har satt behandling av dagpengesøknader på vent08:53 Fortsatt fengselsfotball for Ronaldinho08:53 PSG fikk advarsel av Uefa etter Haaland-kopi08:51 Lurte hele byen til å tro at vulkanen hadde utbrudd08:33 Laveste strømpris på 27 år08:23 Norge – Serbia-avklaring kan komme onsdag07:58 Sterkt press for å åpne skolene igjen07:49 Ny dansk bibeloversettelse møter kritikk07:45 Dyster rekord i USA: 865 døde på ett døgn07:35 Åtte av ti vil få igjen på skatten07:19 Trump ber Florida ta imot coronarammet skip07:10 FHI skal kartlegge corona-mørketall – håper å være i gang over påske07:03 Dokumentar om Michael Jordans siste mesterskapssesong slippes i april06:41 Nær halvparten av befolkningen har lest falske nyheter om koronaviruset06:30 Solskjær veileder spillerne via WhatsApp06:30 Over 51.000 har meldt inn mulige korona-symptomer06:20 Regjeringen vil ikke love krisepakke for fattige barnefamilier nå06:18 Forsker: Halve Sveriges befolkning vil bli coronasmittet i april06:14 Dette skjer i dag06:00 NFF holder fast på EM-dobbel i 2021 tross OL-omberamming06:00 Påska blir annerledes – både til lands og til vanns05:37 Dette skjedde i natt05:30 Coronaepidemien har endret preg i Norge: Flere kvinner tester positivt05:20 Norwegian-grunnleggerne selger seg ned05:00 Kraftige utslippsfall under koronakrisen04:45 4.656 registrerte koronatilfeller i Norge – opp 21003:09 Rødt og MDG fikk ikke være med på krisepakkeforhandlingene03:08 Kolleger demonstrerte etter nok et journalistdrap i Mexico03:01 Foreløpig ikke store endringer i alkoholkonsumet02:24 Bred kritikk av regjeringens nødrespiratorbestilling00:27 Russen med massesøksmål etter avlyst landstreff i Kongeparken23:35 Tidligere Marseille-president Diouf er død, var koronasmittet23:10 Nakstad: Det vil ta mange år å oppnå flokkimmunitet22:29 Intensivoverlege om nødrespiratorer: – Gir ikke økt intensivkapasitet22:05 Politiet tror de kan oppklare Birgitte Tengs-saken21:37 Tidligere fylkesordfører Ragnar Kristoffersen er død21:28 Barna er sporløst borte: – Hun sa de var blitt «zombier»21:17 Høie: Ikke akutt mangel på smittevernutstyr i Norge nå21:16 Mann fikk strafferabatt for å ha deltatt i rettssaken via videolink21:16 Polaris Media dropper utbytte21:14 Kommunene sliter med å nå ut til sårbare barn under coronakrisen21:14 Snart 3.000 til tjeneste som helsepersonell21:12 Fagermo om fotballåret: Sesongstart uten publikum, NM-walkover og tre kamper i uka20:52 Patrick McEnroe coronasmittet20:46 Syrisk TV melder om israelsk luftangrep20:45 Norske sykepleiere forteller: Inngripende endringer, lange vakter og utrygghet20:14 Coronautbrudd på amerikansk hangarskip20:11 Både ordfører og varaordfører i Nes smittet20:09 Dødstallet i Frankrike stiger20:08 Amerikansk etterretning hjalp Frode Berg20:07 Oslo tilbyr skole og barnehage også i påsken19:49 Artisten «Kamelen» tiltalt for trusler og medvirkning til ran19:48 Russland åpner for unntakstilstand19:47 Mann siktet for mishandling etter at familiemedlemmer ville bryte coronaregler19:45 Pandemien har forårsaket 837 nye dødsfall i Italia19:44 Coronahopp for Høyre på ny meningsmåling19:34 Erna åpner for noe oppmyking etter påske18:17 En person alvorlig skadd etter at hund angrep flere i Drammen18:17 Person fra Asker død etter coronasmitte18:15 Pandemien har kostet flere liv i USA enn Kina17:49 Coronakrisen fører til at luftens giganter førtidspensjoneres17:37 Turkmenistan forbyr ordet «coronavirus»17:03 Ekspert: – Trump har møtt sin overmakt16:52 Sykepleier døde av corona: – Jeg har det bra. Ikke si noe til mamma og pappa16:30 Foreldre siktet for bortføring av fire barn16:29 Regjeringen bestiller 1.000 nødrespiratorer15:34 Visit Norway legges ned i Danmark15:33 Dårlig vær kan avskjære Finnmark fra resten av landet i lang tid15:14 EOS-utvalget: Kritisk til E-tjenestens innsamling i Norge15:13 Bill Gates advarte mot ny pandemi: – Ingen hørte etter14:56 Diabetestelefonen har firedoblet trafikken14:52 Ingen fotball for Haaland og co. før mai14:46 NHO sier nei til lønnsløft for å corona-sikre jordbruket14:28 Mot løsning for Rajas krisepakke for idretten14:27 Anniken Hauglie blir ny sjef i Norsk olje og gass14:22 På denne britiske øya bygde nazistene en konsentrasjonsleir14:12 Sverige innfører besøksforbud på aldershjem14:11 Stortinget sier nei til privateide kraftkabler13:58 Tettey legger opp neste sommer13:58 Krevende å holde oversikt som forbruker13:25 Han var «pasient 47» - veien tilbake ble lengre enn han kunne ane13:15 Langrenn med hovedsponsor på plass13:01 31 personer fikk feil prøvesvar12:48 Europeisk handelsløsning med Iran på plass12:45 IS-siktet kvinne varetektsfengslet fram til etter påske11:59 Passasjertrafikken på norske flyplasser ned 93 prosent11:57 Billig olje gir lav inflasjon i euro-landene11:56 Syklist døde i ulykke i Telemark11:52 Vedum: – Selv med denne pakken vil flere miste jobbene sine11:11 – Dette bildet oppsummerer for meg alt som er galt med landet11:11 Eliteserieklubbene kan trene organisert fra onsdag11:08 Reagerer kraftig mot forskrift: – Vil få mulighet til å beordre sivile
Siste nytt
10:37PolitikkRiksrevisor Per-Kristian Foss er smittet med coronavirus10:37PengerForbrukerrådet oppfordrer alle å bytte strømavtale10:02NorgeRiksvei 7 i Hallingdal stenges i flere dager09:45Helse og livsstilFattige har tre ganger så høy risiko for å bli smittet09:43NorgeNorske jegere får lov til å bruke lys under villsvinjakt09:29Helse og livsstilPanama innfører kjønnsdelt portforbud09:24KulturHvilke nyheter deler vi mest i sosiale medier?09:24StemmerVi begynner å kjenne på desperasjonen. Vi begynner å savne en klem09:15PengerNav har satt behandling av dagpengesøknader på vent08:53SportFortsatt fengselsfotball for Ronaldinho08:53SportPSG fikk advarsel av Uefa etter Haaland-kopi08:51VerdenLurte hele byen til å tro at vulkanen hadde utbrudd08:33PengerLaveste strømpris på 27 år08:23SportNorge – Serbia-avklaring kan komme onsdag07:58NorgeSterkt press for å åpne skolene igjen07:49VerdenNy dansk bibeloversettelse møter kritikk07:45PolitikkDyster rekord i USA: 865 døde på ett døgn07:35PengerÅtte av ti vil få igjen på skatten07:19ReiseTrump ber Florida ta imot coronarammet skip07:10Helse og livsstilFHI skal kartlegge corona-mørketall – håper å være i gang over påske07:03SportDokumentar om Michael Jordans siste mesterskapssesong slippes i april06:41NorgeNær halvparten av befolkningen har lest falske nyheter om koronaviruset06:30SportSolskjær veileder spillerne via WhatsApp06:30NorgeOver 51.000 har meldt inn mulige korona-symptomer06:20NorgeRegjeringen vil ikke love krisepakke for fattige barnefamilier nå06:18Helse og livsstilForsker: Halve Sveriges befolkning vil bli coronasmittet i april06:14NorgeDette skjer i dag06:00SportNFF holder fast på EM-dobbel i 2021 tross OL-omberamming06:00NorgePåska blir annerledes – både til lands og til vanns05:37NorgeDette skjedde i natt05:30Helse og livsstilCoronaepidemien har endret preg i Norge: Flere kvinner tester positivt05:20NorgeNorwegian-grunnleggerne selger seg ned05:00VerdenKraftige utslippsfall under koronakrisen04:45Norge4.656 registrerte koronatilfeller i Norge – opp 21003:09NorgeRødt og MDG fikk ikke være med på krisepakkeforhandlingene03:08VerdenKolleger demonstrerte etter nok et journalistdrap i Mexico03:01NorgeForeløpig ikke store endringer i alkoholkonsumet02:24NorgeBred kritikk av regjeringens nødrespiratorbestilling00:27NorgeRussen med massesøksmål etter avlyst landstreff i Kongeparken23:35SportTidligere Marseille-president Diouf er død, var koronasmittet23:10Helse og livsstilNakstad: Det vil ta mange år å oppnå flokkimmunitet22:29Helse og livsstilIntensivoverlege om nødrespiratorer: – Gir ikke økt intensivkapasitet22:05NorgePolitiet tror de kan oppklare Birgitte Tengs-saken21:37NorgeTidligere fylkesordfører Ragnar Kristoffersen er død21:28VerdenBarna er sporløst borte: – Hun sa de var blitt «zombier»21:17Helse og livsstilHøie: Ikke akutt mangel på smittevernutstyr i Norge nå21:16NorgeMann fikk strafferabatt for å ha deltatt i rettssaken via videolink21:16PengerPolaris Media dropper utbytte21:14Helse og livsstilKommunene sliter med å nå ut til sårbare barn under coronakrisen21:14Helse og livsstilSnart 3.000 til tjeneste som helsepersonell21:12SportFagermo om fotballåret: Sesongstart uten publikum, NM-walkover og tre kamper i uka20:52SportPatrick McEnroe coronasmittet20:46VerdenSyrisk TV melder om israelsk luftangrep20:45Helse og livsstilNorske sykepleiere forteller: Inngripende endringer, lange vakter og utrygghet20:14Helse og livsstilCoronautbrudd på amerikansk hangarskip20:11Helse og livsstilBåde ordfører og varaordfører i Nes smittet20:09Helse og livsstilDødstallet i Frankrike stiger20:08NorgeAmerikansk etterretning hjalp Frode Berg20:07Helse og livsstilOslo tilbyr skole og barnehage også i påsken19:49NorgeArtisten «Kamelen» tiltalt for trusler og medvirkning til ran19:48Helse og livsstilRussland åpner for unntakstilstand19:47Helse og livsstilMann siktet for mishandling etter at familiemedlemmer ville bryte coronaregler19:45Helse og livsstilPandemien har forårsaket 837 nye dødsfall i Italia19:44PolitikkCoronahopp for Høyre på ny meningsmåling19:34PolitikkErna åpner for noe oppmyking etter påske18:17NorgeEn person alvorlig skadd etter at hund angrep flere i Drammen18:17Helse og livsstilPerson fra Asker død etter coronasmitte18:15Helse og livsstilPandemien har kostet flere liv i USA enn Kina17:49ReiseCoronakrisen fører til at luftens giganter førtidspensjoneres17:37VerdenTurkmenistan forbyr ordet «coronavirus»17:03PengerEkspert: – Trump har møtt sin overmakt16:52VerdenSykepleier døde av corona: – Jeg har det bra. Ikke si noe til mamma og pappa16:30NorgeForeldre siktet for bortføring av fire barn16:29Helse og livsstilRegjeringen bestiller 1.000 nødrespiratorer15:34ReiseVisit Norway legges ned i Danmark15:33NorgeDårlig vær kan avskjære Finnmark fra resten av landet i lang tid15:14NorgeEOS-utvalget: Kritisk til E-tjenestens innsamling i Norge15:13NorgeBill Gates advarte mot ny pandemi: – Ingen hørte etter14:56Helse og livsstilDiabetestelefonen har firedoblet trafikken14:52SportIngen fotball for Haaland og co. før mai14:46PengerNHO sier nei til lønnsløft for å corona-sikre jordbruket14:28SportMot løsning for Rajas krisepakke for idretten14:27PolitikkAnniken Hauglie blir ny sjef i Norsk olje og gass14:22VerdenPå denne britiske øya bygde nazistene en konsentrasjonsleir14:12VerdenSverige innfører besøksforbud på aldershjem14:11PolitikkStortinget sier nei til privateide kraftkabler13:58SportTettey legger opp neste sommer13:58PengerKrevende å holde oversikt som forbruker13:25VerdenHan var «pasient 47» - veien tilbake ble lengre enn han kunne ane13:15SportLangrenn med hovedsponsor på plass13:01Helse og livsstil31 personer fikk feil prøvesvar12:48PengerEuropeisk handelsløsning med Iran på plass12:45NorgeIS-siktet kvinne varetektsfengslet fram til etter påske11:59ReisePassasjertrafikken på norske flyplasser ned 93 prosent11:57PengerBillig olje gir lav inflasjon i euro-landene11:56NorgeSyklist døde i ulykke i Telemark11:52PolitikkVedum: – Selv med denne pakken vil flere miste jobbene sine11:11Verden– Dette bildet oppsummerer for meg alt som er galt med landet11:11SportEliteserieklubbene kan trene organisert fra onsdag11:08NorgeReagerer kraftig mot forskrift: – Vil få mulighet til å beordre sivile
Populært