Planlegger Wikileaks-film

Wikileaks' frontfigur Julian Assange går til filmen (foto: Scanpix).
Wikileaks' frontfigur Julian Assange går til filmen (foto: Scanpix).

TV-kanalene HBO og BBC planlegger film om Julian Assange og varslernettstedet Wikileaks.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV-filmen skal produseres av Kathleen Kennedy og Frank Marshall, kjent for arbeidet med filmer som Jurassic Park, E.T. og Scindlers liste.

Rowan Joffe, som blant annet har redigert filmen Brighton Rock og skrevet manus til The American med George Clooney, skal skrive manuskriptet, melder nettstedet Deadline.com . Wikileaks har også annonsert planene via sin twitterkonto.

Filmen vil følge Wikileaks' frontfigur Julian Assange og hans samarbeidspartnere mens de innhenter og offentliggjør hemmelig informasjon fra anonyme kilder. Filmen skal blant annet være basert på en artikkel i magasinet New Yorker, «No secrets: Julian Assange's mission for total transparency».

Les flere nyheter her

Personvernpolicy