Offentliggjør Palins epost

En reporter bærer kasser med tusenvis av Sarah Palins eposter. Foto: Scanpix
En reporter bærer kasser med tusenvis av Sarah Palins eposter. Foto: Scanpix

Delstatsmyndighetene i Alaska har offentliggjort 24.000 e-poster som Sarah Palin sendte og mottok mens hun var guvernør i delstaten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av de mange tusen epostene som nå er offentliggjort fra Sarah Palins tid som guvernør i Alaska. Foto: ScanpixEn av de mange tusen epostene som nå er offentliggjort fra Sarah Palins tid som guvernør i Alaska. Foto: Scanpix

Offentliggjøringen kommer etter at myndighetene nylig godtok en begjæring om innsyn i Palins e-postkorrespondanse.

En rekke journalister og andre nysgjerrige fra inn- og utland begynte fredag det møysommelige arbeidet med å pløye seg gjennom all e-posten i håp om å finne noe som kan bygge under spekulasjonene om at erkekonservative Palin vil forsøke å bli republikanernes presidentkandidat til valget neste år.

Palin har ennå ikke villet si om hun vil forsøke å stille til valg eller ikke.

CNN og Alaska-avisen Anchorage Daily News var blant de som i 2008 begjærte å få innsyn i guvernør Palins e-postkorrespondanse, etter at hun overraskende ble valgt av John McCain til å være hans visepresidentkandidat.

Men på det tidspunktet sa delstatsmyndighetene at det ikke kunne la seg gjøre av tekniske årsaker, blant annet på grunn av gamle og utdaterte databaser. Da ble det samtidig avslørt at Palin brukte en helt vanlig Yahoo-e-postadresse for å styre delstaten.

Den britiske avisen Guardian begynte fredag å legge ut fortløpende Palins e-poster etter hvert som avisen fikk bladd seg gjennom dokumenthaugene.

I USA samarbeider Msnbc, Mother Jones og Pro Publica om å legge ut en søkbar database av epostene. I skrivende stund er de første 1732 sidene offentliggjort.

Les flere saker

Personvernpolicy