Campingplass tatt av elv

TATT FRA LUFTEN: Denne gården og campingplassen er rammet av den flomstore elven Driva. FOTO: NAKS FLYTJENESTE / OLE JØRGEN KJELLMARK
TATT FRA LUFTEN: Denne gården og campingplassen er rammet av den flomstore elven Driva. FOTO: NAKS FLYTJENESTE / OLE JØRGEN KJELLMARK

Se de dramatiske flombildene tatt fra luften.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hobbypilot Ole Jørgen Kjellmark har fredag ettermiddag befunnet seg i et småfly, svevende over det flomrammede området i Drivdalen sør for Oppdal i Sør-Trøndelag.

- Elva er stor. Det er veldig mye vann og de laveste områdene er oversvømt, sier han til adressa.no, som først publiserte bildene.

Bildet øverst i artikkelen viser en gård og campingplass nederst mot Oppdal, som er hardt rammet av den flomstore elven Driva.

- Den er også oversvømt. Jeg ser flere campingvogner som står i vannet, sier piloten og fotografen.

Artikkelen fortsetter under bildet

Campingvogner i vannet. FOTO: NAKS FLYTJENESTE / OLE JØRGEN KJELLMARCampingvogner i vannet. FOTO: NAKS FLYTJENESTE / OLE JØRGEN KJELLMARCampingvogner i vannet. FOTO: NAKS FLYTJENESTE / OLE JØRGEN KJELLMARCampingvogner i vannet. FOTO: NAKS FLYTJENESTE / OLE JØRGEN KJELLMAR

Les også: 50-årsflom på vei

Kjellmark ser også en bro omsluttet av vannmassene. Broen står foreløpig imot, men den får mye trykk mot seg.

Lenger nord i Drivdalen gikk det et ras over E6 som førte til at veien ble stengt fredag formiddag.

- Det er over ti vogntog som står fast der nede, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet

Ras over E6. FOTO: Campingvogner i vannet. FOTO: NAKS FLYTJENESTE / OLE JØRGEN KJELLMARCampingvogner i vannet. FOTO: NAKS FLYTJENESTE / OLE JØRGEN KJELLMARKRas over E6. FOTO: Campingvogner i vannet. FOTO: NAKS FLYTJENESTE / OLE JØRGEN KJELLMARCampingvogner i vannet. FOTO: NAKS FLYTJENESTE / OLE JØRGEN KJELLMARK

Les også: Trafikken lammet av flom

Venter på evakuering i Gudbrandsdalen

Snøsmelting i kombinasjon med kraftig regnvær har skapt store problemer flere steder i landet. Flere personer venter fredag ettermiddag på å bli hentet ut med helikopter fra flere ras i Gudbrandsdalen.

Politiet i Gudbrandsdalen var involvert i flere redningsaksjoner fredag. Blant annet ble en politimann og en politihund hentet ut fra et ras i Rosten i Oppland av et Sea King redningshelikopter.

– Vi er involvert i flere redningsaksjoner, sier redningsleder Asbjørn Viste ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge (HRS) til NTB.

Han sier det ikke er meldt om at noen befinner seg i direkte fare, men at de store vannmassene likevel gjør at de må hentes ut luftveien.

- Kan bli langvarig

Det er spesielt i området mellom Kvam og Otta at flere står fast på grunn av ras. Værprognosene tyder på at situasjonen kan bli langvarig og vare ut i pinsehelgen.

– Vi oppfordrer alle som har tenkt seg inn i dette området om å kjøre en annen vei, eller til å la være å reise, sier Viste.

Vannmengdene forflytter seg stadig sørover, så problemområdet forflyttes også, ifølge redningslederen.

HRS betegner situasjonen som uoversiktlig.

Følger situasjonen

Justisminister Knut Storberget (Ap) følger tett med på situasjonen i de flomutsatte kommunene. Justisministeren har vært i samtaler med samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) om flommen, ifølge Justisdepartementet.

Foreløpig håndteres situasjonen lokalt i kommunene og i de berørte politidistriktene, og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap samordner informasjonen fra kommunene.

Justisdepartementet følger nøye med på ressurssituasjonen. Blant annet er et redningshelikopter satt i beredskap på Dombås.

Les også: - Folk bør være forsiktige

Les flere saker

Personvernpolicy