– Vet at pengebeviset er fusket med

Spiondømte Arne Treholt nekter å gi opp håpet om å bli renvasket. – Jeg vet at pengebeviset er fusket med, sier han.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg kommer til å fortsette å slåss for det jeg tror. Jeg vet at det ble fusket med pengebeviset, sier Arne Treholt til NTB på Kypros.

Les også: - Det har vært et helvete

Med et bredt smil møter Treholt journalister som har kommet til Kypros. Nok en gang er han hovedpersonen i en sak har rullet og gått i snart 25 år.

Se intervjuet med Treholt på Kypros her

Til tross for en utmattende dag med intervjuer er Treholt uttalt opplagt og kampklar.

– Jeg jobbet som vanlig i morges. Siden har det gått i ett, sier han.

Gjenopptakelseskommisjonen konkluderte torsdag med at det ikke finnes holdepunkter for at det har vært fabrikkert bevis og avgitt falske forklaringer i saken.

Les også: Fikk nytt nei

– Mange har spurt meg hvorfor jeg fremdeles holder på med dette. Men jeg kjemper for å renvaske meg selv. Det er en sterk drivkraft for ethvert menneske, sier han.

– Jeg vurderer flere alternativer. Ett av dem er å gå til sivilt søksmål mot navngitte tjenestemenn og staten, sier Treholt.

Les også: Treholtforfatteren håper på å bli saksøkt

Siden han ble dømt for spionasje har Arne Treholt vært et kontroversielt navn i Norge. Han avviser imidlertid at de gjentatte forsøkene på å få gjenopptatt saken også har vært et forsøk på å få renvasket navnet sitt hos menigmann.

– Det har aldri vært noe bevisst ønske fra min side. Jeg har slåss for det jeg har trodd på, og det kommer jeg til å fortsette med. Jeg er gammel maratonløper vet du, smiler Treholt.

(©NTB)

Les flere nyheter her

Personvernpolicy