Frp-velgere går til Høyre

Høyre får 26,8 prosent i meningsmålingen InFact har gjort for VG i juni. Foto: Scanpix
Høyre får 26,8 prosent i meningsmålingen InFact har gjort for VG i juni. Foto: Scanpix

18,3 prosent av de som stemte på Frp i 2009, har nå gått over til Høyre. Det kommer fram i meningsmålingen InFact har gjort for VG i juni.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiet er største parti i målingen og har også den største framgangen. Partiet får en oppslutning på 29 prosent, fram 1,4 prosentpoeng.

For de andre partiene er det små endringen fra mai, bortsett fra hos Venstre, som igjen faller under sperregrensen med 3,7 prosents oppslutning, et fall på 1,1 prosentpoeng.

Høyre får 26,8 prosent, mens Fremskrittspartiet har støtte fra 20,6 prosent av de spurte.

Høyres nestleder Jan Tore Sanner mener nedgangen til Frp kan være et uttrykk for at velgerne har mer tro på et maktskifte i norsk politikk med et sterkt Høyre.

– Jeg tror velgerne ser at et regjeringsskifte rykker nærmere når Høyre styrkes, sier han til VG.

13,2 prosent av de som stemte Ap i 2009, sier de vil stemme Høyre i dag, men Arbeiderpartiets partisekretær, Raymond Johansen, lar seg ikke skremme over velgerflukten til Høyre.

– Overgangen fra Arbeiderpartiet til Høyre skjedde hovedsakelig i første del av 2010. Vi er i ferd med å ta mange av de velgerne tilbake. Den siste veksten til Høyre er basert på Frps tilbakegang, sier Johansen.

Kristelig Folkeparti får 5 prosent på målingen. Sosialistisk Venstreparti får 6 prosent, Senterpartiet 5,1 prosent, mens Rødt får 1,5 prosent.

Les flere nyheter her

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy