Reddet kamerat – forsvant i elva

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i Troms har avsluttet letingen etter 17-åringen som er savnet i Målselv i Troms. Gutten forsøkte å redde en kamerat da han selv forsvant i elva.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet tror ikke lenger det er håp om å finne 17-åringen i live. Han forsvant i den flomstore Takelva ved Olsborg i Målselv kommune torsdag kveld.

Redningsmannskaper lette etter gutten hele natt til fredag.

Fredag morgen opplyser imidlertid politiet at redningsaksjonen avsluttes.

– Det ikke lenger noe håp om å finne den savnede i live. Vannføringen i elva er for tiden veldig stor, og politiet vil nå gå over i en ny fase med søk etter antatt omkommet, opplyser operasjonsleder Øyvind Gundersen i Troms politidistrikt i en pressemelding.

Den høye vannstanden i elva gjør at det vil bli foretatt en risikovurdering og deretter utarbeidet en plan for hvordan det videre søket i området skal foregå.

Den nå antatt omkomne gutten er fra Afghanistan og bodde på et asylmottak for enslige mindreårige i Olsborg.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Tre gutter var ute for å bade da en av dem fikk problemer. 17-åringen som nå er savnet, hoppet uti og fikk kameraten i land før han selv fikk problemer og forsvant under, forteller operasjonsleder Trond Amundsen i Troms politidistrikt til NTB.

Nesten hundre mann fra Sivilforsvaret, Røde Kors, politiet og andre lokale frivillige har deltatt i letingen etter at meldingen kom inn klokken 19.36 torsdag kveld.

Fredag morgen ble ti båter satt inn i arbeidet, i tillegg til letemannskaper som går langs elvebredden.

Les flere nyheter her