Bislett Games:

Vukicevic suveren

Christina Vukicevic i aksjon under 100meter hekk forsøk på Bislett Games torsdag. Foto: Jon Eeg / Scanpix
Christina Vukicevic i aksjon under 100meter hekk forsøk på Bislett Games torsdag. Foto: Jon Eeg / Scanpix

Med 12,79 feide Christina Vukicevic all motstand av banen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun stormet inn til 12,79 i finalen på 100 meter hekk og sikret seieren foran amerikanske Kristi Castlin med 12,95. Det var en soleklar seier.

– Jeg var så misfornøyd etter kvalifiseringen, men nå er jeg dagens gladeste. Dette er helt fantastisk, jublet og skrek Vukicevic etter at seieren var sikret.

- Jeg fikk det til. Det er så himla deilig, sier Vukicevic til NRK.

Hun felte en tåre da hun ble hyllet av hjemmepublikummet.

- Jeg slo dem relativt greit, er det lov til å si det sånn? la hun til.

Hun var favoritt før løpet, og hun innfridde fullt ut. Hun var også en av dem det var stilt størst forventninger til av de norske deltakerene under torsdagens Bislett-fest.

– Det jeg er mest fornøyd med er at jeg klarte å snu den dårlige følelsen jeg hadde etter kvalifiseringen til seier i både dårlig vind og regn her i finalen, sa Christina etter den gode løpet hennes.

– I finalen var det en helt unik følelse å dra fra alle de andre. Det har jeg ikke opplevd før på den måten, sa det norske VM-håpet, som virkelig har tatt et stort skritt videre rent sportslig siden i fjor. Aldri tidligere har hun hatt maken til sesongåpning.

Sinna og aggressiv

Christina Vukicevic innrømmet etter finalen at hun hadde vært gjennom en torsdag der hun hadde vært sint og aggressiv.

– Kanskje jeg har vært litt slik på grunn av det presset jeg har hatt på meg. Det er litt vanskelig å si, men etter at jeg hadde løpt det første løpet, følte jeg bare for å komme meg hjem.

– Det er jo rett over gaten her, så pappa (Petar) og jeg dro hjem, og jeg sank ned i sofaen. Der låste jeg meg inne på en måte. Jeg fikk beskjed om å slappe helt av og legge kvalifiseringen bak meg. Vi gikk gjennom løpet, og det var det som gjorde at det snudde for meg til finalen, sa Vukicevic til NTB.

– Jeg vil vel si at det fungerte perfekt for meg i dag, og årsaken til det er at treningsgrunnlaget mitt er fantastisk. Alt har fungert perfekt i oppladningen, og det får jeg betalt for nå, sa Vukicevic.

Teknisk bra

– Jeg vil si at jeg løp et teknisk veldig bra løp i dag. Hekkpasseringene var bra. Jeg klarte også å forbedre meg kraftig fra løpet i Roma, og det er jeg veldig godt fornøyd med.

– Jo, jeg er i rute, sa Christina Vukicevic etter torsdagens seier.

– Nå ser jeg framover til lag-EM og til andre løp som kommer senere, for jeg har kommet utrolig godt i gang, sa Christina Vukicevic.

Seieren på Bislett gjør også at hun kommer til å få enda flere invitasjoner om å delta i de aller største stevnene, noe som igjen betyr at hun får sjansen til å møte de aller beste veldig ofte.

Det er også noe å ta med seg på veien til VM i Daegu, der Vukicevic er i ferd med å bli en sikker finalekandidat for Norge på 100 meter hekk.

Les flere nyheter her

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy