Kvinnelig bilist i Saudi-Arabia løslatt

Saudiarabiske myndigheter bestemte seg mandag for å løslate Manal al-Sharif, som ble arrestert for å ha brutt kongerikets strenge forbud mot at kvinner kan kjøre bil.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sharif, en 32 år gammel dataekspert, ble pågrepet for ti dager siden etter å ha lagt ut en video av seg selv på YouTube mens hun kjørte bil i byen Khobar i den østlige delen av Saudi-Arabia.

På videoen forklarte den skilte ettbarnsmoren hvor vanskelig det er for henne å komme seg rundt, siden hun er helt avhengig av at menn i familien hennes er villige til å kjøre henne dit hun skal.

– Vi ble informert i dag om at det er besluttet å løslate henne mot kausjon, og prosedyren er i gang, sa Sharifs advokat Adnan al-Saleh mandag.

Mens hun satt fengslet appellerte Sharif til kong Abdullah selv om å få henne løslatt. En Facebook-side til støtte for henne, har samlet 24.000 støttespillere, mens en underskriftskampanje har samlet 3.345 underskrifter.

En annen Facebook-side derimot oppfordrer menn til å piske kvinner som kjører bil under en planlagt protest 17. juni mot forbudet mot at kvinner setter seg bak rattet.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy