Fikk flytevesten slitt av

Elleve båter leter etter en mann i 60-årene som falt ut av en seilbåt ved Karmøy sent søndag kveld. Foto: Jan Kåre Ness / Scanpix.
Elleve båter leter etter en mann i 60-årene som falt ut av en seilbåt ved Karmøy sent søndag kveld. Foto: Jan Kåre Ness / Scanpix.

Elleve båter, redningshelikopter og patruljer til fots leter både til vanns og på land etter en mann i 60-årene som falt ut av en seilbåt ved Karmøy sent søndag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søket utenfor Karmøy etter næringslivslederen Ole Aga (61) fra Stavanger er foreløpig resultatløst. Han hadde på seg flytevest med line da han falt uti, men vesten ble slitt av ham under redningsforsøket.

Mannen falt over bord fra en seilbåt da den ble truffet av en stor bølge ved 22.45-tiden søndag. Et halvt døgn senere var mannen fortsatt ikke funnet, men Hovedredningssentralen Sør-Norge fortsetter redningssøket utover dagen.

Det søkes i et stort område utenfor Karmøy og Ferkingstadøyene.

– De tre andre i båten har forklart at han hadde flytevest med line, men at denne ble slitt av ham i forsøket på å få ham opp, sier operasjonsleder Svein Roald Vikse ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NTB.

– Kjempet i 20 minutter

Ifølge Stavanger Aftenblad skal redningsforsøket ha pågått i 20 minutter før mannen forsvant i havet.

Det er avisas varastyremedlem, Ole Aga (61), som er savnet. Dette bekreftes også av politiet.

Aga er også styreleder i Teekay Shipping Norway, Norsk Seiltreningsallianse og Stavanger kulturhus. Han jobbet i Statoil fra 1977-1997, blant annet som leder for selskapets Moskva-kontor.

Leter på holmer

Seks-sju båter og to helikoptre deltok i søket til vanns i formiddagstimene mandag. I tillegg organiserer politiet rundt 40 personer som leter i strandkanten og på holmer i området.

Seilbåten la ut fra Dusavik utenfor Stavanger i 22-tida søndag kveld, med Aga og tre jevnaldrende menn om bord. Ifølge Aftenbladet var de på vei på kamerattur til Shetland i en uke.

Tre kvarter senere skjedde ulykken et par nautiske mil vest for Ferkingstad på Karmøy.

De tre andre seilerne får oppfølging av kyndig personell etter hendelsen, opplyser politiet. (©NTB)

Les flere nyheter

Personvernpolicy