Rushfeldt passerte Brattbakk

NY REKORD: Sigurd Rushfeldt. Foto: Scanpix
NY REKORD: Sigurd Rushfeldt. Foto: Scanpix

Tromsø-spissen Sigurd Rushfeldt overtok scoringsrekorden fra Harald Martin Brattbakk i eliteserien. Med sitt hattrick mot Brann er «Rush» oppe i 168 scoringer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foran søndagens kamp sto Rushfeldt med 165 scoringer på øverste nivå i norsk fotball, men 38-åringen hadde vært inne i en måltørke og ikke scoret siden 10. april.

Han gjorde først 1-0 til Tromsø etter 37 minutter. Kvarteret før full tid økte han til 2-0. Åtte minutter før full tid scoret Rushfeldt sitt og Tromsøs tredje mål for kvelden.

Etter at hattricket var i boks ble han klappet av banen da han byttet med Steffen Nystrøm. Brattbakk hadde den gamle rekorden på 166 mål. Rushfeldt har også spilt for Rosenborg i eliteserien.

– Jeg er mest lettet og glad. Det er vrient å beskrive hva slags følelser som gikk gjennom hodet mitt, sa Rushfeldt etter 4-0 over Brann.

Han scoret med hodet og et med hvert bein. – Dette er noe jeg har ventet på. Derfor er dette også den største dagen i min karriere.

Rushfeldt startet kvelden ett mål bak Harald Martin Brattbakk (166 scoringer).

«Rush» gikk av banen til trampeklapp og tabelltopp. Han utelukker ikke helt nok en sesong. Dersom kroppen er så skadefri som den kan være i hans alder (38), holdes døren åpen for nye mål i 2012.

TIL-trener Per Mathias Høgmo var rørt.

– Det har vært en ære å følge Sigurds karriere. Jeg var med på å hente ham til TIL fra Vadsø i 1992. Han er et forbilde for alle unge spillere som vil bli gode, sa Høgmo.

Brann-kollega Terje Skarsfjord hadde en tung dag på benken, men skrøt av Rushfeldt.

– Han revolusjonerte treningskulturen da han kom til Tromsø. Øvelse gjør mester. Sigurd er en sann mester, var Skarsfjords attest.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy