Det blir pannekaker til frokost

FROKOST: Lag et pannekaketårn i helga. © Foto: Håvard Egge
FROKOST: Lag et pannekaketårn i helga. © Foto: Håvard Egge

Du vil lykkes med denne oppskriften.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Det blir pannekaker til frokost!»

Jubelen står i taket, barna løper til bordet, og selv mor rasler ivrig med bestikket.

Herlig helgefrokost

Det er helg, og da er det som kjent både tid og lov til å kose seg litt ekstra.

Noen ganger er det sprøstekt bacon med perfekt speilegg som gjelder. Andre ganger er det smoothies og perfekte pancakes med lønnesirup, yoghurt, smør, sukker, grovhakkede nøtter, frukt og/eller bær.

Det skal ikke så mye til for å løfte helgefrokosten til himmels.

Er det dagen derpå, og du virkelig starter på bånn, så er egg benedict det beste du kan få.

Slik blir pannekakene best

Frokostpannekakerøra til oppskriften min nederst i artikkelen bør lages minst en time før steking slik at røra får tid til å hvile.

Røra kan naturligvis lages dagen i forveien. Bare vent med å tilsette bakepulveret til like før steking.

Jeg steker pannekakene uten fett i en non-stickpanne (testet her), men har du kun en vanlig panne kan du steke i olje eller smør.

Den klassiske pancakes-feilen mange gjør, er å begynne å stable et pannekaketårn lenge før stekinga er over. Da blir pannekakene stående der og damper seg soggy og ulekre.

Hold dem heller varme på en rist i ovnen, så kan du lage et tårn rett før servering.

God frokost!

Frokostpannekaker - pancakes

Frokostpannekaker - pancakes

Frokostpannekaker - pancake

Om du vil ha pannekaker til frokost kan det være lurt å lage røra dagen i forveien.

INGREDIENSER

225 g hvetemel 50 g sukker 0,5 ts salt 2,5 dl melk 2 stk egg 50 g smør, smeltet

1 ss hvetemel 2 ts bakepulver

FREMGANGSMÅTE

Pisk sammen melk, smeltet smør og egg. Sikt mel, og bland med sukker og salt i en annen bolle. Rør til slutt væsken inn i melblandingen.Hvil røra i minst 1 time - hvis den skal stå over 2 timer så bør den oppbevares i kjøleskap.Litt før steking blandes resten av melet med bakepulveret, siktes og vendes inn i røra.Varm en non-stickpanne over middels-middelshøy varme. Har du ikke non-stickpanne trengs det litt smør/olje til steking.

Stek pannekaker med omtrent 4 spiseskjeer røre per pannekake. Stek til de setter seg rundt langs kanten og det bobler godt i midten.Pannekakene snus når boblene begynner å sprekke (om midten ikke bobler når undersiden er brunet er røra for tykk - da må røra tynnes ut med vann/melk).

Stek ferdig på den andre siden (ca 1 minutt), men pass på at pannekakene ikke blir tørre.Hold pannekakene varme på rist i stekeovn med lav varme - og legg de eventuelt opp i et pannekaketårn først når alle pannekakene er ferdigstekt.Server med lønnesirup, yoghurt, smør, sukker, grovhakkede nøtter, frukt og/eller bær.

Les også:

Slik renser du grillristen

En hel uke med grilling

Friskt og frodig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Personvernpolicy