Dødstallene stiger i Joplin

Shanie Spencer prøver å redde det hun kan fra det som er igjen av huset hennes I Joplin, Missouri, etter at en tornado med en hastighet på over 300 km/t feide gjennom byen forrige helg. Foto: Joe Raedle/Getty Images/AFP
Shanie Spencer prøver å redde det hun kan fra det som er igjen av huset hennes I Joplin, Missouri, etter at en tornado med en hastighet på over 300 km/t feide gjennom byen forrige helg. Foto: Joe Raedle/Getty Images/AFP

Dødstallet etter tornadoen i Missouri har i helgen steget til 142.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det gjør tornadoen alene til den dødeligste som noensinne er blitt registrert, skriver CNN.

Listen over savnede sank lørdag fra 156 til 100, etter at flere ble gjort rede for.

Tornadoen som raserte byen Joplin i Missouri forrige helg hadde en hastighet på 322 kilometer i timen, og er en av de verste i USAs historie.

Over 900 mennesker ble skadet, i tillegg til at Joplin ble totalt rasert av naturkreftene som herjet.

Forsvant i bilen

84 år gamle Don Atteberry sitter på verandaen utenfor foran sitt ødelagte hus i Joplin, lørdag 28.mai. Foto: EPA/Scanpix84 år gamle Don Atteberry sitter på verandaen utenfor foran sitt ødelagte hus i Joplin, lørdag 28.mai. Foto: EPA/Scanpix

Blant de døde var 18 år gamle Will Norton, en high school-student som ble tatt av tornadoen mens han kjørte fra skoleavslutningen sin forrige søndag.

I bilen satt også faren, Mark Norton.

- Mark lente seg over og holdt tak i Will med begge armene, helt til han ikke kunne holde fast lenger. Han har det ikke lett, da du som far aldri vil gi slipp på barna dine. Du vil bare beskytte de for alltid. Han gjorde det han kunne, sier et familiemedlem til CNN.

Will Norton ble funnet død på fredag, av dykkere i en innsjø i nærheten av bilen.

Treg identifikasjon

Skilt i ruinene i Joplin. Foto: Scanpix/APSkilt i ruinene i Joplin. Foto: Scanpix/AP

Mens letearbeidet pågår for fullt er familiene til de savnede frustrerte over at identifikasjonen av de som er blitt funnet døde tar lang tid.

Myndighetene i Missouri har valgt å identifisere likene ved hjelp av DNA og tannidentifikasjon, og ved å sjekke kjennetegn som tatoveringer, piercinger og føflekker.

Dette tar lenger tid enn at familiene foretar en visuell identifikasjon, men det er sikrere.

En av grunnene til at disse metodene brukes er at en kvinne rett etter tornadoen ved en feiltakelse identifiserte en død person som hennes sønn, som senere viste seg å være en helt annen person.

- Vi vil gå gjennom prosessen så fort det lar seg gjøre, samtidig som vi må være nøyaktige, sier Andrea Spillars i Missouri Department of Public Safety.

Obama kommer søndag

Det er ventet at president Barack Obama skal besøke Joplin i løpet av søndagen, skriver BBC.

Der skal han møte overlevende og se på de omfattende skadene. Han vil også delta i en seremoni med et minutts stillhet klokken 17.41 lokalt tid, nøyaktig en uke etter at tornadoen traff den lille byen.

Det største dødstallet som skyldes tornado i USA er 747, etter at flere tornadoer raste gjennom Missouri, Illinois og Indiana den 18.mars 1925.

I slutten av april feide flere tornadoer gjennom delstaten Alabama, og tok livet av over 340 mennesker.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy