Første hjemmetap for Sarpsborg

Bjørn Bergmann Sigurdarson glimtet til med to mål mot Sarpsborg lørdag. Foto: Linn Cathrin Olsen / Scanpix.
Bjørn Bergmann Sigurdarson glimtet til med to mål mot Sarpsborg lørdag. Foto: Linn Cathrin Olsen / Scanpix.

Lillestrøm viste effektiviteten de er kjent for og påførte Sarpsborg deres første hjemmetap med 4-2 lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble et knusende slag mot sarpingenes imponerende hjemmestatistikk. Fire strake seirer og null baklengsmål var fasit før kampen, men blåtrøyenes første tap på eget gress siden september ble et faktum mot målkåte kanarifugler.

Lillestrøm har tidligere vist at de har en gyllen trio i Emmanuell «Nosa» Igiebor, Björn Bergmann Sigurdarson og Anthony Ujah. De ble sentrale da nullen for alvor røk for Sarpsborg

Effektive

1-0 kom allerede før fem minutter var spilt. Karim Essediri dro seg fint fremover på høyrekanten og slo et presist innlegg inn i feltet. Der ventet Nosa, som kontrollert bredsidet ballen forbi Sarbsorg-keeper Joacim Heier.

Ti minutter senere var LSK på farten igjen og fikk lønn av det heldige slaget. Anthony Ujah dempet et lavt innlegg fra Stian Ringstad, og nedtaket ble løpt i mål av Sigurdarson til 2-0.

Etter hvilen kom Sarpsborg best i gang, og etter 51 minutter fikk hjemmefansen et håp om poengfangst. Klabb og babb i feltet etter et hjørnespark endte opp med et volleyskudd fra Joackim Jørgensen som snek seg forbi en utspilt Stefán Logi Magnússon.

Straffedrama

Blåtrøyenes håp ble forsterket da Frode Kippe veltet Øyvind Hoås i eget felt etter 71 minutter. Straffen satte Morten Giæver i mål på artistisk vis til 2-2, mens Kippe ble belønnet med gult kort for protester mot dommeren.

Men seks minutter senere dukket det opp en ny straffesituasjon i motsatt boks da Ujah stormet fremover og ble lagt i bakken av Heier. Straffen satte nigerianeren selv i mål til 3-2, og eliteseriens største jojolag viste nok en gang at de kan slå hvem som helst med sin dødelige effektivitet.

Sarpsborg kjempet for utligning mot slutten, men fikk i stedet en ny smell med tre minutter igjen på kampuret. Igjen brukte Ujah farten sin og leverte ballen uegoistisk til Sigurdarson, som på enkelt vis fastsatte sluttresultatet til 4-2.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy