Hvilket kjønn har dette barnet?

Storm er en fornøyd, fire måneder gammel gutt. Eller jente. Enn så lenge ønsker foreldrene ikke å si det (foto: Toronto Star/Scanpix).
Storm er en fornøyd, fire måneder gammel gutt. Eller jente. Enn så lenge ønsker foreldrene ikke å si det (foto: Toronto Star/Scanpix).

Foreldrene til fire måneder gamle Storm vil ikke fortelle det.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Storms foreldre, Kathy Witterick og David Stoker, har bestemt seg for å vente med å fortelle barnets kjønn «til Storm at Storm har lyst til å fortelle det». Foreldrene er kritiske til hvordan barn får innprentet kjønnsroller fra det øyeblikket de er født, skriver den kanadiske avisen Toronto Star.

Da Storm ble født, sendte foreldrene en epost til venner og familie, der de forklarte at de hadde bestemt seg for ikke å fortelle barnets kjønn, «som en hyllest til frihet og valgmuligheter i stedet for begrensninger».

De eneste som kjenner hemmeligheten, foruten foreldrene selv, er Storms to brødre, en nær venn av familien og to jordmødre.

- Ved ikke å fortelle hvilket kjønn barnet mitt har, sier jeg til verden «vær så snill, kan dere ikke la Storm oppdage på egen hånd hva han/hun ønsker å være?», skriver Witterick i en epost til avisen.

Etter at Toronto Star skrev om Storm tidligere denne uken, har interessen for babyen eksplodert. Saken diskuteres heftig på nettet og i media. Trykket har vært så stort at familien har bestemt seg for ikke å gi flere intervjuer, melder CNN.

- Takk for interessen for denne viktige diskusjonen, men for øyeblikket er drukner vi i henvendelser, og vår første prioritet er familiens og særlig barnas behov, sier telefonsvareren til det kanadiske paret.

Personvernpolicy