Jakter på to personer etter bankran

En væpnet mann ranet fredag formiddag Sandnes Sparebank like etter åpningstid. En mistenkt ble pågrepet kort tid etter, men politiet jakter på to andre menn etter ranet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Raneren slo til kort tid etter åpningstid fredag morgen.

– Raneren spaserte rolig inn og bort til skranken. Han hadde med seg en plastposte og hadde på seg en hvit hettegenser med tilsnørt hette, solbriller og cap. Etter først å ha bedt en ansatt i kassen om penger, rettet han en pistollignende gjenstand mot en annen kvinnelig ansatt, forteller et bankkunde som var øyenvitne til ranet, til Stavanger Aftenblad.

Det skal ha vært fem kunder og en liten jente i banklokalet da raneren slo til. Raneren truet ingen andre før han stakk av.

Les også: Mann pågrepet for væpnet ran

Ett minutt

– Det var en merkelig opplevelse. Ranet skjedde egentlig helt rolig. Det som egentlig laget mest lyd var knitringen i plastposen han holdt fram. Etter at den bankansatte to ganger hadde lagt penger i posen, spaserte han rolig ut av banken igjen, forteller vitnet til Aftenbladet.no.

Ifølge øyenvitnet var raneren inne i banken i bare rundt ett minutt.

Politiet fikk melding om ranet klokken 9.16. Bare rundt 40 minutter senere pågrep politiet en mann i 20-årene som de mistenker utførte ranet.

– Pågripelsen skjedde etter tips fra et vitne som observerte noen personer med mistenkelig atferd. Vitnet visste for øvrig ikke at det kort tid før hadde blitt begått et bankran, sier politiadvokat Nina Grande ved Sandnes politistasjon til NTB.

Tatt med penger

Mannen hadde et ukjent pengebeløp på seg under pågripelsen, men politiet vet foreløpig ikke om det er identisk med hele utbyttet etter ranet.

Våpenet som ble brukt under ranet ble også funnet kort tid etter. Det er så langt uklart om det er et virkelig våpen, eller en softgun.

Politiet leter nå etter to andre menn som de mener kan ha hatt en rolle i ranet.

– Det er gjort noen observasjoner av den pågrepne sammen med to andre menn kort tid etter ranet. Vi ønsker å få tak i dem for å avklare om de kan ha hatt en rolle i ranet, sier Grande.

Ifølge Aftenbladet lette store politistyrker fredag formiddag etter raneren, og letingen var konsentrert i området Stangeland/Trones/Varatun.

Mannen som er pågrepet, er av utenlandsk opprinnelse og kommer fra et land i Europa.

Ifølge politiadvokat Nina Grande blir mannen siktet for grovt ran, og det ligger an til at mannen blir begjært varetektsfengslet.

– Vi vil holde ham over helgen, og han vil trolig bli fremstilt for varetekt mandag, sier hun.

Les flere nyheter

Personvernpolicy