TV-kjendis siktet for voldtekt

Profilert TV-personlighet pågrepet fredag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VG Nett melder at mannen ble pågrepet etter at en kvinne varslet politiet om at hun hadde blitt voldtatt. Kriminalteknikere skal ha sikret seg spor i kjendisens leilighet i dag.

Leder for sedelighetsavsnittet i Oslo politidistrikt, Kari-Janne Lid, bekrefter at en mann er pågrepet og siktet for voldtekt. Ifølge både VG Nett og Dagbladet skal det altså dreie seg om en offentlig kjent person.

Den siktede selv avviser at han har hatt samleie med kvinnen. Ifølge VG Nett skal han ha forklart til politiet at han i løpet av natten hadde kastet kvinnen ut av leiligheten, og sier anmeldelsen må være hevn fordi hun ble kastet ut.

Løslatt

Mannen ble løslatt etter noen timer, men politiet opprettholder siktelsen. Saken blir nå etterforsket videre. Mannens leilighet har også blitt gjennomsøkt av kriminalteknikere, som blant annet skal ha båret ut en pappeske som innholdt klær som politiet ønsket å sikre med tanke på spor.

Vedkommendes forsvarsadvokat John Christian Elden vil ikke bekrefte overfor VG Nett hvem den siktede er. Han sier mannen opplever saken som svært ubehagelig.

- Han har foreløpig ikke fått avgitt forklaring da jeg var i retten, men han vil selvsagt samarbeide med politiet og vi legger til grunn at avhør kan skje i løpet av uken slik at saken kan bli lagt bort, sier Elden til VG Nett.

Les flere nyheter

Personvernpolicy