Bagatelle fratatt skjenkebevillingen

Bakgrunnen for at kommunens næringsetat trekker tilbake skjenkebevillingen til Bagatelle er eierskapet bak restaurantselskapet. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX.
Bakgrunnen for at kommunens næringsetat trekker tilbake skjenkebevillingen til Bagatelle er eierskapet bak restaurantselskapet. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX.

Den fasjonable restauranten Bagatelle i Oslo har mistet skjenkebevillingen. Dørene stenges umiddelbart, og de ansatte permitteres inntil ny bevilling er på plass.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bakgrunnen for at kommunens næringsetat trekker tilbake skjenkebevillingen er eierskapet bak restaurantselskapet.

I forbindelse med at restaurant Bagatelle ble bygget om og omprofilert høsten 2010, ble det besluttet at aksjene i AS Bagatelle skulle overføres fra AS Holding til Kistefos AS, to selskaper som begge har forretningsmannen Christen Sveaas som eier.

Alkoholloven

– Ettersom eierskapet i AS Holding og Kistefos AS er identisk, ble transaksjonen av eier ikke definert som en overdragelse som ville utløse krav om ny søknad om skjenkebevilling, heter det i en pressemelding fra Kistefos.

Alkoholloven kommer imidlertid til anvendelse ved overdragelse av aksjene i en virksomhet som dette, og det må innhentes ny bevilling. Søknad om ny bevilling ble torsdag levert næringsetaten, opplyser styreformann Erik Wahlstrøm i Bagatelle.

Michelin-stjerner

Under Eyvind Hellstrøms ledelse ble Bagatelle i 1986 den første norske restauranten med stjerne i Michelin-guiden, og seks år senere oppnådde den enda én stjerne.

På grunn av en langvarig konflikt med eier Christen Sveaas sa Hellstrøm opp i slutten av 2009 og fikk følge av alle de ansatte.

Restauranten var etter dette stengt i et drøyt år og har nå ingen Michelin-stjerner.

Personvernpolicy