Mubarak stilles for retten

Den egyptiske riksadvokaten har tatt ut tiltale mot tidligere president Hosni Mubarak. Foto: Reuters / Scanpix.
Den egyptiske riksadvokaten har tatt ut tiltale mot tidligere president Hosni Mubarak. Foto: Reuters / Scanpix.

Egypts tidligere president Hosni Mubarak og sønnene hans skal stilles for retten for angrepene på demonstranter under folkeopprøret, ifølge riksadvokaten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mubarak og de to sønnene Gamal og Alaa må møte i retten anklaget for å ha ansvaret for drap på demonstranter i løpet av uroen i februar, sier riksadvokaten.

Mubarak ble presset fra makten i et omfattende folkeopprør i februar etter 30 år ved makten. Han har de siste ukene sittet i varetekt, men varetektsfengslingen utløper på fredag.

Alvorlige anklager

Påtalemyndighetens anklager omfatter forsettlig drap, drapsforsøk på demonstranter, maktmisbruk og sløsing med offentlige midler, samt å sikre seg personlig økonomisk gevinst på ulovlig vis.

Les også: Egypts justisminister sier Mubarak kan bli henrettet

Etterforskningen av de to sønnene pågår fortsatt og tiltalen mot dem kan bli utvidet.

Også den tidligere etterretningssjefen Hussein Kamal Al Din Ibrahim Salem er tiltalt for de samme forholdene. Han har imidlertid flyktet.

Ny demonstrasjon

Aktivister har holdt oppe presset mot myndighetene, selv om Mubarak har trukket seg. Fredag er det planlagt en ny demonstrasjon på Tahrir-plassen i Kairo. De vil da kreve at reformene må komme raskere og at rettssakene mot Mubarak og hans medarbeidere må skje i full offentlighet.

Les også: - Mubaraks helsetilstand er ustabil

– Hver gang de unge truer med å gå til Tahrir-plassen igjen, tror jeg de vil komme med innrømmelser, sier statsviteren Hassan Nafaa, som lenge har kritisert Mubarak. (©NTB)

Personvernpolicy