Alle kjent skyldige i Alvdal-saken

NY DOM I ANKESAK: Bildet er fra ankebehandlingen i Alvdal-saken i Eidsivating lagmannsrett i Hamar mandag. Senere på dagen trakk juryen seg tilbake etter å ha fått lagmannens rettsbelæring. Foto: Heiko Junge / Scanpix
NY DOM I ANKESAK: Bildet er fra ankebehandlingen i Alvdal-saken i Eidsivating lagmannsrett i Hamar mandag. Senere på dagen trakk juryen seg tilbake etter å ha fått lagmannens rettsbelæring. Foto: Heiko Junge / Scanpix

Alle de fire tiltalte i Alvdal-saken er kjent skylige av juryen i Eidsivating lagmannsrett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Juryen svarte ja på 22 av 24 skyldspørsmål for den hovedtiltalte 64 år gamle mannen. Også for den 46 år gamle moren i saken svarte juryen ja på 22 av 24 skyldspørsmål.

Begge foreldrene til nabobarna i Alvdal-saken ble kjent skyldige på alle punkter.

Juryen kom med sin kjennelse rett før klokken 14 tirsdag ettermiddag – godt over et døgn etter at den trakk seg tilbake for å starte drøftingen av de 92 spørsmålene om skyld i Alvdal- saken.

De ti jurymedlemmene – fem menn og fem kvinner – har vært innlosjert på hotell på Hamar siden mandag ettermiddag og har i stor grad vært isolert fra omverdenen mens arbeidet med kjennelsen har pågått.

Førstelagmann Odd Jarl Pedersen vektla sterkt i sin rettsbelæring at det er det samlede bevisbildet som skal være avgjørende for juryen – spesielt hvordan forklaringene til enkelte fornærmede samsvarer med de øvrige forklaringene og bevisene.

– Jeg må få presisere at dere skal komme til deres konklusjoner etter en intellektuell behandling av bevisene i saken. Det er ikke plass til magefølelser i den oppgaven dere har foran dere, sa Pedersen.

Alvorsgraden i gjerningene juryen mener de tiltalte har begått er et helt sentralt element i saken og vil ha avgjørende betydning for hvor streng straff som kan idømmes.

Statsdadvokat Iris Storås har åpnet for at hun vil legge ned tilsvarende straffepåstand som da saken gikk i tingretten. Det tilsier en påstand om 13 og 14 års forvaring, med minstetider på åtte og ni år, for henholdsvis den 46 år gamle kvinnen og hennes tidligere samboer.

Les flere nyheter

Personvernpolicy