Nabo tiltalt for Skøyen-drap

En 44 år gammel nabo er tiltalt for drapet på Vegard Bjerck (43) på Skøyen i Oslo i desember 2008.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter først å ha sendt etterforskningen i retur til Oslo-politiet, tar påtalemyndigheten nå ut tiltale mot 44-åringen som har vært politiets hovedmistenkte i saken siden sommeren 2009.


Les også: Skøyen-siktet slippes fri

Bjerck ble stukket ned og drept i garasjeanlegget i boligsameiet der både han og tiltalte bodde.

Den nå 44 år gamle familiefaren ble første gang pågrepet i juni 2009 og satt flere uker i varetekt den gang. Han ble løslatt fordi politiet ikke hadde nok bevis, men siktelsen ble ikke frafalt.

Kniv

I mars i år ble mannen pågrepet for andre gang. Politiet mener drapsvåpenet er en kniv som ble funnet på siktedes kjøkken. En anatomiprofessor har imidlertid sådd tvil ved om kniven kan være drapsvåpenet.

44-åringen han jobbet hjemme da Bjerck ble drept, og døtrene hans har gitt ham alibi.

– Min klient synes selvsagt dette er svært vanskelig, særlig med tanke på barna sine og familien. Men nå kommer vi i gang og får saken opp for retten etter å ha drevet skyggeboksing i to år, sier hans forsvarer, Knut Lindboe, til VG Nett.

Hærverk

Politiet mener motivet for drapet er at Vegard Bjerck oppdaget den 44 år gamle naboen mens han ripet opp biler i garasjen. Han har innrømmet hærverk på biler, men nekter for å ha begått drap.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy