- «Anonym» står frem

«Anonym» har skapt stort oppstyr med sine satiriske politiske romaner de siste fem årene. Nå skal han begynne å skrive under eget navn, melder forlaget (Foto: Omslag Kongepudler - Kagge Forlag).
«Anonym» har skapt stort oppstyr med sine satiriske politiske romaner de siste fem årene. Nå skal han begynne å skrive under eget navn, melder forlaget (Foto: Omslag Kongepudler - Kagge Forlag).

Skal avsløre norsk litteraturs best bevarte hemmelighet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forfatteren «Anonym» skal stå frem melder Kagge forlag.

Med bøker som «Kongepudler», «Kindereggeffekten» og årets «Mordet på Anonym» har Kagge forlag og forfatteren «Anonym» stått for en fem år lang gjettelek i litterære kretser.

Tidligere i år sto Anne Holt frem og hevdet at det var hun som var «Anonym», noe som ble benektet av både Kagge Forlag og «Anonym» selv. Det skal være snakk om en mann med innside-kunskap om politikk- og kulturlivet i Norge. Stort mer vet vi ikke.

Les også: Benekter PR-stunt

Vil gi «Anonym» et ansikt

Nå har han tatt en beslutning om å stå frem, melder Kagge forlag. Tirsdag har de innkalt til pressekonferanse. Da lover de både et ansikt og et navn.

- Han har regien selv, og vil gi det et ansikt, bokstavelig talt, sier forlagssjef Anne Gaathaug til Dagbladet.

Politikken ble for vill

En av årsakene til at Anonym nå gir seg er at han mener at det politiske spillet i Norge har blitt så vilt at selv ikke han kan overgå det.

«Hvis jeg hadde skrevet at statsministeren nektet Kongen å dele ut krigsmedaljer 8. mai, ville jeg fått klar beskjed fra det norske folk om at slikt spøker man ikke med.» skriver Anonym i pressemeldingen fra Kagge Forlag.

- Han har jo hatt en plan om det hele veien. Og med bok nummer fire ble det varslet at det ville være den siste boka. Hvordan vi ville avslutte, var vi ikke helt tydelige på da. Men nå har han kommet fram til at den virkeligheten han prøver å harselere med, bare blir villere og villere, sier Gaathaug.

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Personvernpolicy