Jemens president nekter å gå

Demonstranter så sitt snitt til å protestere mot regjeringen i Jemen under søndagens  markering av årsdagen for landets gjenforening. Foto: Khaled Abdullah (Reuters/Scanpix)
Demonstranter så sitt snitt til å protestere mot regjeringen i Jemen under søndagens markering av årsdagen for landets gjenforening. Foto: Khaled Abdullah (Reuters/Scanpix)

Vestlige og arabiske diplomater lyktes ikke med å overbevise Jemens president om å gå av. Tvert imot måtte de evakueres med helikopter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President Ali Abdullah Saleh nektet å undertegne en avtale som skulle banet vei for en fredelig maktoverføring i landet. I henhold til avtalen skulle Saleh gå av etter en overgangsperiode på 30 dager.

– Meklingsforsøket mislyktes, sier en av diplomatene til Reuters.

Situasjonen i Sana ble kraftig tilspisset da hundrevis av væpnede menn som støtter regimet i Jemen omringet ambassaden til De forente arabiske emirater, der flere arabiske og vestlige diplomater oppholdt seg. De væpnede mennene blokkerte veiene til ambassaden og hindret dermed en mekler fra å reise til presidentpalasset.

Meklerne måtte derfor evakueres med helikopter.

Saleh har også to ganger tidligere trukket seg i siste øyeblikk fra å inngå en avtale. Dersom han hadde underskrevet søndag, ville han blitt den tredje arabiske lederen som er tvunget til å gå av som følge av folkets protester.

(©NTB)


Les flere nyheter her

Personvernpolicy