Tidligere stortingspolitiker grunnstøtte

Ifølge Fædrelandsvennen så var det Magnus Stangeland som grunnstøtte med sin 80 fot store yacht ved Lillesand.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere stortingspolitiker Magnus Stangeland var om bord i yatchen som grunnstøtte ved Lillesand søndag formiddag. Arkivfoto: Cornelius Poppe (Scanpix)Tidligere stortingspolitiker Magnus Stangeland var om bord i yatchen som grunnstøtte ved Lillesand søndag formiddag. Arkivfoto: Cornelius Poppe (Scanpix)

- Beklagelig og pinlig, sier Stangeland (70) til fvn.no. Han understreker overfor avisen at det ikke var han som førte yachten da den gikk på grunn etter å ha gått på feil side av en stake, men har var om bord da ulykken skjedde. Yachten har eget mannskap som kjører den fra Bergen til Oslo.

Ingen personer ble skadd da yachten «Laika» kjørte på feil side av sjømerkingen og grunnstøtte på skjæret.

Stangeland forteller til Fædrelandsvennen at yachten er chartret av flere av hans selskaper og at den skulle benyttes under den store skipsfartsutstillingen og skipsfartskonferansen Nor-Shipping som åpner i Oslo 24. mai.

- Vi har leid yachten flere ganger av selskapet Laika Cruise som er eier av den, sier Stangeland på vei inn til Kristiansand ombord i en redningsskøyte.

Båten på 80 fot står godt på skjæret og ble liggende på skjæret med en ti graders slagside.

To redningsskøyter med dykkere har undersøkt skadene for å vurdere om den kan trekkes av eller må løftes av skjæret. Fartøyet skal ikke ta inn vann og det skal heller ikke være fare for forurensning fra båten, til tross for at det finnes 12.000 liter diesel om bord.

Klokken 17.50 var dykkerne ferdige med å undersøke fartøyet, og redningsskøyta «Inge Steensland» har trukket seg litt tilbake.

- Vi ønsker å ha alle fordeler på vår side når vi eventuelt skal forsøke å dra den av skjæret. Vi vil derfor vente til det blir høyvann før vi eventuelt foretar oss noe, forteller kapteinen om bord på redningsskøyta til fvn.no,

Yachten kom ifølge NTB over Kvåsefjorden fra Kristiansand og kjørte inn Ulvøysund. Vitner forteller at båten la seg på feil side av stakene og kjørte rett på grunn.

Yachten tar ikke inn vann, og det skal ikke være fare for forurensning.

Politiet fikk melding om grunnstøtingen klokken 13.30, men ulykken skal ha skjedd i 11-tiden søndag formiddag.

Magnus Stangeland er tidligere president i Redningsselskapet.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy