Ingen kontakt mellom partene i fotballstreiken

Fotballstreiken er fastlåst, og ballene får ligge i fred på norske eliteseriearenaer. Foto: Tore Meek (Scanpix)
Fotballstreiken er fastlåst, og ballene får ligge i fred på norske eliteseriearenaer. Foto: Tore Meek (Scanpix)

Konflikten mellom spillerorganisasjonen NISO og motpart NHO Idrett er fastlåst, og det var lørdag ingen kontakt mellom partene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag morgen ble 95 mannlige fotballspillere i eliteserien tatt ut i streik etter at partene forlot hverandre i dyp uenighet etter mekling. NISOs krav til overenskomst på vegne av fotball-, håndball- og ishockeyspillere i Norge ble ikke akseptert av motparten.

– Vi har tatt medlemmer ut i streik og utøvd det pressmiddelet, så det er naturlig at motparten tar det neste steget, sier NISO-leder Joachim Walltin til NRK.

Tidenes første idrettsstreik i Norge i 2002 varte i under to døgn. Det virker lite sannsynlig at en løsning kommer på bordet like raskt denne gangen.

– Streikekassen er iallfall betydelig større enn den var i 2002, så det blir neppe problemet denne gang. Vi er godt rustet og tar en dag om gangen, slår Walltin fast.

Hele helgens fotballrunde i eliteserien for menn er utsatt på grunn av streiken, der striden først og fremst dreier seg om bedre vern mot oppsigelse, krav på minst en uke sommerferie samt større frihet i valg av arbeidsutstyr som for eksempel skotøy.

(©NTB)


Les flere nyheter her

Personvernpolicy